Читај ми!

Тепић: Штрајк глађу ће трајати до одлуке о поништењу избора

Носиоци листе "Србија против насиља" Мариника Тепић и Мирослав Алексић, који од понедељка штрајкују глађу, најавили су да ће употребити сва законска средства за поништење парлментарних и локалних избора у Београду, јер имају доказе о изборној крађи, које су доставили Републичкој и Градској изборној комисији, а обратиће се и Уставном суду. Тепићева тражи од РТС-а да гостује у Дневнику.

Мариника Тепић је, у обраћању новинарима испред седишта Републичке изборне комисије (РИК), рекла да се на изборима у недељу десила "крађа епских размера, увођењем бирача из других држава".

"Не пристајемо да Александар Вучић мења народ, увози бираче из других држава. Није крађа на тај начин била само у Београду него у целој Србији, а у Београду највише. Не пристајемо на овај лоповлук и тражимо поништавање избора, рекла је она, и поручила да ће штрајк глађу трајати до одлуке о поништењу избора", навела је Тепићева.

Тепић је рекла да Радио-телевизија Србије, као јавни сервис, како је рекла, ниједну секунду није известила о њиховом штрајку и протестима, и затражила да, као што је председник Србије Александар Вучић у понедељак увече, како је рекла, "ушетао" у студио да "исмева" резултате коалиције "Србија против насиља" и њихову борбу за понављање избора, и вечерас у  Дневнику 2 директно укључи њих, да искажу свој став.

"Држање у медијском мраку већине грађана Србије један је од начина владавине Вучића", констатовала је она.

Алексић је нагласио да су доказе о изборној крађи јавно дали неки људи из Републике Српске, попут Јелене Тривић, конкуренткиње Милораду Додику на изборима за председника тог ентитета Босне и Херцеговине, која се сликала и објавила како убацује листић за изборе у Београду, а у руци држи листић за парламентарне изборе, или начелника Општине Соколац Милована Бјелице.

Он је рекао и да "Србија против насиља" има видео-снимке довожења људи из Републике Српске у Београд, и то са више места.

Због тога ови избори морају да се пониште и распишу нови, и да се пре тога "прочисте" бирачки спискови. Они су крали да би спасили власт у Београду, али и под оваквим условима већину су добиле опозиционе странке, констатовао је Алексић, и позвао све опозиционе групације да се придруже њиховом протесту.

Кандидат "Србије против насиља" за градоначелника Београда Владимир Обрадовић поручио је да се одбраном бирачке воље грађана Београда бране и сви грађани општина широм Србије, где ће следеће године бити избори, јер ће и тамо да довозе аутобусе са фантомским гласачима.

Морамо ово данас да зауставимо, да се више не би понављало, закључио је Обрадовић.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара