Читај ми!

Вучић за РТС: Ако Несторовић не подржи никога, имаћемо поновљене изборе у Београду

Председник Александар Вучић каже за РТС да су избори резултат кампање, претходног рада, али и онога што је понуђено грађанима. Поручује да грађани из Републике Српске имају право да гласају у Београду на основу закона о двојном држављанству који су усвојени, како наводи, када су на власти били они који сада то критикују. Када је реч о београдским изборима, истиче да ако Бранимир Несторовић не подржи никога, имаћемо поновљене изборе у главном граду.

Грађани Србије јуче су гласали на парламентарним, покрајинским и локалним изборима. Према проценама ЦеСИД-а и ИПСОС-а (99,7 одсто обрађеног узорка) у републички парламент улази 10 листа: листа око СНС-а која је освојила 128 мандата, листа "Србија против насиља" са 65 мандата, листа око социјалиста са 18 мандата, као и листе "Ми – глас из народа" и листа коалиције НАДА са по 13 мандата. Цензус је прешло и пет мањинских странака.

Када је реч о београдским изборима, према пројекцијама ЦеСИД-а и ИПСОС-а на основу 99 одсто обрађеног узорка, листа око СНС-а је освојила 38,9 одсто гласова (48 мандата), а листа "Србија против насиља" 34,6 одсто (43 мандата). Цензус су прешли коалиција НАДА са 6 одсто гласова (7 мандата), листа око СПС-а са 4,8 одсто (6 мандата) и листа чији је носилац Бранимир Несторовић са 5,3 одсто гласова (6 мандата).

У 65 градова и општина одржани су избори за одборнике локалних скупштина. Осим у Београду, гласало се у 11 градова и 53 општине.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара