СНС: Да ли су вулгарне поруке званична порука са протеста?

Српска напредна странка осудила је поруке мржње исписане на просторијама изборног штаба СНС-а у Стражиловој улици током протестне шетње у Новом Саду, упитавши учеснике демонстрација да ли је реч о званичним порукама са протеста.

"Поред вулгарности, исписане су и поруке из најмрачнијег периода човечанства" навео је Градски одбор СНС-а.

Поменуте поруке су се, како додају, појавиле само неколико дана од када су на огради Владичанског двора освануле претње упућене породици изабраног председника Александра Вучића и министру полиције Небојши Стефановићу.

Српска напредна странка је у више наврата јасно ставила до знања да је свачије демократско право да износи своје политичко мишљење и да се за то може борити парламентарним или ванпарламентарним средствима, наводи се у саопштењу.

"Подсећамо организаторе протеста на основне постулате демократије: да политичка већина поштује политичку мањину, али и да политичка мањина мора да призна одлуку политичке већине у држави", истиче СНС уз поруку учесницима демонстрација да исписивање највулгарнијих увреда по Новом Саду сигурно није у духу града са богатом историјом, традицијом и културом, којом ретко ко може да се похвали.

"Искрено се надамо да поруке са зидова неће сићи на улице, јер би то било погубно за Србију и њене грађане", закључује СНС у саопштењу.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се