Стефановић: Нови покушај утицаја на изборну вољу грађана

Функционер СНС-а Небојша Стефановић најавио је да ће правни тим напредњака размотрити могућности које постоје како би се предузеле мере "против покушаја Саше Јанковића да утиче на изборну вољу грађана".

Стефановић је на конференцији за новинаре поводом нових тврдњи тима Саше Јанковића  –да су данас у РИК-у пребројани и неупотребљени листићи – рекао да СНС неће доносити исхитрене одлуке, али да ће заштити вољу грађана.

Рекао је да је број неупотребљених листића једнак ономе што пише у записнику.

Ради се, каже, о покушају новог фалсификовања изборног резултата и оптужби које су једнако тешке као и прве, а за које је показано да су лажне.

РИК је данас, на основу оптужби из тима Саше Јанковића, који тврди да је на два изборна места у Новом Пазару 800 гласова више од предатих изборних листића приписано Александру Вучићу, донео одлуку о увиду у изборни материјал, и утврдио да те тврдње нису тачне.

"Овај нови покушај показује да Јанковић не може да се помири са чињеницом да га грађани неће. Овде се дешава да изборни штаб Јанковића покушава да фалсификује резултате избора, да прикрије чињеницу да су изгубили изборе, јер народ неће оно што он нуди – нефер утакмицу, изазивање немира, а ниједно решење за проблеме", закључио је Стефановић.

"Показали су да су лажови и да су измишљали, нека раде шта год хоће, ништа нисмо спречавали да пишу, нека протестују, а шта ћемо предузети – размотрићемо нaредних дана, о чему ћемо обавестити јавност", рекао је Стефановић.

Све ово, сматра, показује да су овакав сценарио од почетка планирали.

Тај сценарио, како је додао, био је намењен за други круг гласања, или, ако у првом разлика буде мала, али су се нашли у шоку када је резултат био 56 према 16, те нису могли да се организују, тврди Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара