Вучићу честитали Јоанис и Лајчак, подршка путу у ЕУ

Председник Румуније Вернер Јоанис и шеф словачке дипломатије Мирослав Лајчак упутили су Александру Вучићу честитке поводом победе на председничким изборима у којима се истиче да ће ове две земље наставити да подржавају пут Србије у ЕУ.

"Задовољство ми је да Вам упутим, у име румунског народа и у своје лично име, најтоплије честитке за убедљиву победу на председничким изборима недавно одржаним у Србији", поручио је Јоанис упутивши и најискреније жеље за успех у извршавању будућег мандата, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Изразио је уверење да ће румунско-српски односи наставити да се развијају и да ће напредовати у свим областима од заједничког интереса за две државе, те пожелео да заједнички две земље искористе велики потенцијал билатералне сарадње и из перспективе безбедности и стабилности региона.

Јоанис је рекао да ће Румунија наставити чврсто да подржава напоре Србије на путу ка европским интеграцијама, те изразио уверење да ће за време мандата Вучића на новој функцији бити побољшан политички дијалог, користећи и допринос националних мањина.

Министар спољних и европских послова Словачке честитао је Вучићу на великом личном успеху.

"Волео бих да Вам у овим тренуцима након председничких избора изразим подршку у Вашем предстојећем раду у наредном периоду, који ће без икакве сумње донети много великих и битних изазова за државу Србију", нагласио је Лајчак.

Указао је на традиционално пријатељске односе две земље и изразио уверење да ће Србија даље напредовати на путу према ЕУ, који ће се завршити пуноправним чланством.

"Добили сте необичну и много значајну подршку од огромног броја српских бирача и био сам лично обрадован када сте у свом првом говору, одмах након завршетка изборног процеса, навели европску интеграцију као стратешки приоритет Ваше земље", наводи се у честитки у којој Лајчак поручује да ће Словачка и даље активно подржавати Србију у њеном транзиционом и интеграционом процесу.

"Убеђен сам да Србија својим приближавањем Европској унији доприноси не само позитивном развоју Ваше земље, него и стабилности целог региона. Ваш лични допринос ће овде сигурно бити од великог значаја", истакао је Лајчак.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије