Читај ми!

ДСС о влади када се формира парламент

Демократска странка Србије очекује да се прво формирају државни органи, да председник положи заклетву па да затим почну преговори о формирању Владе Србије, каже портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Демократска странка Србије сматра да преговоре о формирању владе треба почети тек када се конституише Скупштина Србије и председник Републике положи заклетву, изјавио је  портпарол те странке Петар Петковић.

Он је на конференцији за новинаре истакао да о формирању владе та странка не може да говори докле год се не конституишу државни органи и додао да ће када ти преговори буду почели јавност о томе бити информисана.

"Кад ДСС буде позвана да разговара о влади и кад будемо знали исход тих разговора, обавестићемо јавност", рекао је Петковић.

Он је указао да су резултати председничких избора показали да је, како је истакао, "народ био жељан промене дошадашње политике одлазећег режима".

"То је нормално у Србији у којој има милион незапослених, у којој је привреда урушена да народ жели промене. Променама Србија треба да се окрене себи и својим интересима, да се привреда развија, да пољопривреда и остале сфере пре свега функционишу, тако што ће бити у интересу грађана", напоменуо је Петковић.

Према његовим речима, период пред нама је период промена и грађани очекују да Србија почне да се развија, те да су на реду политика јачања државних и националних интереса.

Петковић је оценио и да је за одлазећу власт била погубна политика "ЕУ нема алтернативу" и додао да је "народ успео да се избори за промене".

"ДСС и њен лидер Војислав Коштуница честитали су победу на председничким изборима лидеру коалцијије "Покренимо Србију" Томиславу Николићу кога смо и подржали у другом кругу. ДСС се одувек залагала за промене и другачију политику у којој ће Србија ићи путем развоја, а не беспућем", закључио је Петковић.

Он је истакао да никада више у Србији не треба да постоји политика која ће бити без алтернативе, "јер оно што је штетно по интересе Србије треба да има алтернативу".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара