Читај ми!

"Преокрет" остао испод цензуса

Поновољени избори за Скупштину града Београда нису донели промену у броју мандата. Према првим резултатима, највише мандата освојила листа листа ДС-а, други СНС. Покрет "Преокрет" испод цензуса.

Према прелиминарним резултатима са 10 од укупно 16 бирачких места на којима су поновљени избори за Скупштину града Београда, број мандата остао је исти као и на изборима 6. маја, саопштила је Градска изборна комисија.

Највише мандата у Скупштини Града Београда – 50, освојила је листа "Избор за бољи Београд – Драган Ђилас", друга је листа "Покренимо Београд – Томислав Николић" са 37 мандата.

"Листа СПС–ПУПС–ЈС – Ивица Дачић освојила је 13 мандата, а листа "Демократска странка Србије Војислав Коштуница" 10 мандата.

Листа Покрета "Преокрет", као и остале листе, нису прешле цензус.

Председник Градске изборне комисије Иван Шебек рекао је новинарима да су промене у резултатима данашњих избора изражене у промилима и да неће бити измена у до сада освојеном броју одборничких мандата ни после увида у резултате са свих 16 бирачких места.

Данас су на 16 бирачких места поновљени избори за одборнике у Скупштини града Београда.

Избори су поновљени на основу одлука Управног суда о жалбама на бирачким местима у Гроцкој, Новом Београду, на Звездари, у Савском венцу, Обреновцу, Раковици, Палилули и Старом граду.

На изборима 6. маја у трци за одборничка места у Скупштини града Београда учествовало је 16 листа, а само четири су освојиле мандате. Скупштина Београда има 110 одборника.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се