Читај ми!

Избори у нишкој општини Црвени крст

На 10 бирачких места у Нишу понављају се локални избори у општинске одборе у општини Црвени крст. Нишлијама који гласају оба дана викенда, РИК препоручио спреј прво на десни, па на леви кажипрст.

У Нишу данас се понављају избори за општинске одборе у градској општини Црвени крст, на 10 бирачких места на којима право гласа има више од 13.000 грађана.

Сва биралишта отворена су на време, али како кажу у бирачким одборима поновљење изборе у општини Црвени крст карактерише слаба излазност.

Председник бирачког одбора Јовица Митровић каже да не зна колико су људи заинтересовани с обзиром да је трећи пут.

Поред тога ове изборе карактерише и недоумица око тога да ли ће гласачи који данас гласају моћи да изађу на биралишта и сутра, јер нико не зна колико се спреј задржава на кажипрсту десне руке.

Због тога је Републичка изборна комисија препоручила бирачким одборима на тих 10 места да сутра, у другом кругу председничких избора, гласачима обележавају леви кажипрст.

Комисија је донела одлуку да изборе одржи данас чиме су, како кажу, испоштовали одлуку Управног суда.

Властимир Петровић, заменик секретара Општинске изборне комисије Црвени крст каже да је пресуда донета 13. и 14. маја.

"Према томе нама је последњи дан 20. или 21. мај. Знајући за последице мањкавости организовања допремања материјала и истицања рокова преузели смо све припремне радње да избори буду данас", рекао је Петровић.

Њихову одлуку је једино могла да поништи Градска изборна комисија. У другој нишкој општини Пантелеј избори за локалне одборнике биће поновљени сутра на једном бирачком месту.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво