Читај ми!

Тадић: Имамо храбрости за тешке одлуке

Уверен сам да ћу у недељу бити изабран за председника Србије, рекао Борис Тадић. Неће све бити бајка, чекају нас нови изазови, али имамо храбрости за тешке мере, рекао је Тадић на завршном скупу коалиције Избор за бољи живот у Београдској арени.

Кандидат Демократске странке за председика Србије Борис Тадић обећао је да ће, ако он победи на изборима, Србија имати високе стопе економског раста, али да "неће све бити бајка" и најавио је доношење тешких мера.

"Уверен сам да ћу у недељу бити изабран за председника Србије. Неће све бити бајка, биће тешка година испред нас. Чекају нас и нови изазови и био бих непоштен ако бих рекао да ће све ићи глатко и да ће тећи мед и млеко, али имамо храбрости за тешке мере", рекао је Тадић на завршној конвенцији коалиције Избор за бољи живот у Београдској арени.

Тадић је рекао да је 20. мај референдум о томе куда Србија иде, да ли иде јасним путем у ЕУ или врлуда на том путу и додао да Србија 20. маја поручује свету шта жели. То је, како је нагласио, референдум о нашој будућности, нашем поносу, нашој култури, нашем карактеру.

Према његовим речима, 20. мај је дан слободе, када се доноси демократска одлука о томе који ће карактер имати наша земља, да ли ће бити стабилна и да ли ћемо се поново сучељавати с конфликтима, ићи јасно ка ЕУ или стално доводити у питање тај стратешки оквир.

Тадић је истакао да је ДС у протеклој деценији успела да помири и Србију унутар ње саме, и Србију са регионом и светом. "Данас имамо подршку целе Европе, јер смо учинили напор да помиримо и Србију и регион и свима смо пружили руку", рекао је Тадић и поручио да од тога неће одустати.

"Због тога Србија данас може поносно да каже да је један од стубова стабилности на Балкану", нагласио је Тадић.

Друга важна тачка идеологије ДС је, како је рекао, да се не одустаје ни у једној прилици.

"Само тако ћемо се извући из ове кризе. И ова криза ће проћи и ми ћемо кренути напред високим сопама раста", нагласио је Тадић.

Тадић је најавио социјални дијалог са синдикатима и рекао да су за развој потребни стална реформа образовања и већа улагања у образовање и науку, јер само тако Србија може постићи високе стопе раста.

Према његовим речима, ниједна политика посвећена народу, нема шансе на успех ако није економски утемељена. "Морамо да се боримо за нова радна места, то је борба у целом свету, то је борба епохе", рекао је Тадић.

Тадић је рекао да је власт коју је у претходне четири године предводио ДС, поставила систем који даје резултате, и подсетио да су у Србији инвестирали Бош, Сименс, Мишлен, Гаспором, које су постале и српске компаније.

"Свака наша политичка идеја и политичко дело посвећено је деци и деци која нису рођена. Наша идеологија је будућност, солидарност, брига о сваком човеку, али нажалост, под теретом кризе нисмо могли да помогнемо сваком човеку, али смо зато помагали грађанима Краљева после земљотерса, грађанима који су се зимус смрзавали и грађанима погођеним поплавама", рекао је Тадић.

Према његовим речима, само интеграција у ЕУ обезбеђује динамику инвестција која може да доведе до нових радних места.

"Зато идемо у ЕУ због будућоности наше деце. Хоћемо да скандинавизујемо Балкан када је у питању мир и за то смо већ добили признања", рекао је Тадић.

Заменик председника ДС-а Драган Ђилас позвао је грађане да у недељу, 20. маја, гласају за председничког кандидата те странке Бориса Тадића и тако омогуће бољу и сигурнију будућност себи и својој деци. 

"У недељу убедљивом и масовном већином да покажемо да Србија има свог председника и да јој не треба други. У понедељак нова Влада, а у уторак да засучемо рукаве и почнемо да радимо", рекао је Ђилас на скупу у Арени.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак је са конвенције у Арени поручио  поручио да су "маске пале" и да је сада савим јасно да у недељу Србија нема само изборе, већ референдум за Европу и против ње.

Лидер Социјалдемократске партије Расим Љајић рекао је да је препуна Арена круна тешке и дуге кампање листе "Избор за нови живот" и Бориса Тадића, али је позвао присталице да се не опуштају мислећи да је победа готова и да изађу на избре како би је потврдили.

Отац Новака Ђоковића, Срђан је, у име своје породице, подржао кандидатру Тадића истакавши да Србија назад враћа тамо где јој је место - у европску породицу.

Завршном скупу коалиције Избор за бољи живот" присуствовао је и председник Републике Српске Милорад Додик, који је поручио да је чланство Србије и Републике Српске у ЕУ једини начин да граница на Дрини буде укинута и да српски народ са обе стране те реке буде једно.

Додик је поручио да је управо Тадић једини гарант такве будућности, али и гарант да ће Србија бити стуб мира и мотор региона.

"Овај народ једини може да повуче Балкан у мир и у Европу, да живимо са свима, али престаните да нас кажњавате и да нам постављате услове. Србија која има демократски капацитет једина може да буде покретач Балкана", рекао је Додик.

Тадић је добио и подршку бројних политичара из Европе, пре свега новоизабраног председника Француске Франсоаа Оланда, чији је специјални изасланик Алан Ришар рекао да нови шеф француске државе подржава пут Србије ка пуноправном чланству у ЕУ под Тадићевим вођством.

"Можете господине Тадићу да рачунате на пуну подршку Оланда и његове владе у следећој етапи ваше европске интеграције", поручио је Ришар.

Ришар је нагласио да је захваљујући храбрим мерама које су Тадић и Влада Србије предузели у протеклом периоду, као и одважној политици на европском курсу "Француска сигурна да ћемо заједно реализовати брзу интеграцију у ЕУ".

Током конвенције емитоване су и видео поруке подршке европских политичара, између осталих, шефа социјалдемократа Европе Ханеса Свободе, председника Европског парламента Мартина Шулца и премијера Словачке Роберта Фица.

Митингу су, између осталих, присуствовали и председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић, председник Јединствене Србије Драган Марковић, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин.

Завршна конвенција председничког кандидата Бриса Тадића и коалиције "Изор за бољи жвиот", окупила је и бројне познате личности, између осталих, Миру Бањац, Бранисава Лечића, Момчила Бајагића Бајагу, Воју Брајовића, као и бројне представнике Срба из региона.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара