Читај ми!

Вучић позвао грађане да гласају за Николића

Заменик председника СНС-а Александар Вучић позвао грађане Србије да 20. маја гласају за лидера напредњака Томислава Николића и да не остају код куће, јер би тиме, каже, свој глас дали лидеру ДС Борису Тадићу. Избори представљају референдум о томе да ли ће Србија постати нормална држава или ће остати држава под контролом ДС-а, сматрају у СНС-у.

Александар Вучић је позвао Грађане Србије да 20. маја гласају за лидера напредњака Томислава Николића и да не остају код куће, јер би тиме, како је рекао, свој глас дали лидеру ДС Борису Тадићу.

Вучић је на конференцији за новинаре поновио да ће СНС имати људе на свакој бирачкој кутији и посебно се организовати како би сачували гласове. Вучић је одбацио било какву могућност да ће напредњаци изазвати неку врсту насиља.

Према његовим речима, напредњаци ће, уколико Николић изгуби, а не буде покраден и грађани буду изабрали прошлост, честитати победницима, као што су то и до сада радили.

На питање новинара о причама да ће СНС изазвати насиље 20. маја, Вучић је рекао да "не постоје приче, постоје лажи ДС, Блица, Преса и Курира. И то дође све исто".

Вучић је рекао да је, на пример, Блиц од 37 дана кампање - 33 дана имао насловницу против Николића.

Према његовим речима, СНС је задовољна исходом синоћњег ТВ дуела два кандидата и оценио да је Николићу предност дала убедљивост његових аргумената, природност, пристојност и рационалност у односу на Тадића.

"Тадић као да је укључио плочу на 78 обртаја", рекао је Вучић и додао да је Тадић "више читао него што је говорио", а како сматра, није имао одговоре на питање "шта је са обећаних 200.000 радних места, са 1000. евра акција грађанима, зашто Србија има највећу незапосленост у региону".

"СНС се није одрекла ЕУ, већ се договорила са ДСС и захвални смо на подршци Војиславу Коштуници", рекао је Вучић одговарајући на питање о споразуму са ДСС и додао да је ДСС тиме показала да је уз напредњаке једина опозиција у Србији.

Он је рекао да је баш због тога што две странке имају различите ставове око ЕУ и договорено да се то питање решева референдумом, као што се то радило и у свим другим земљама.

Вучић је рекао и да је код ДСС постојала сумња да напредњаци када говоре о промени Устава Србије мисле и на преамбулу, а у ствари се залажу за смањење броја посланика и укидање политичких привилегија.

СНС: Референдум о нормалној или контролисаној држави

Српска напредна странка сматра да избори 20. маја представљају референдум о томе да ли ће Србија постати нормална држава или ће остати држава под контролом Демократске странке.

Реагујући на саопштење ДС-а у коме се каже да избори 20. маја представљају референдум, функционер СНС Вук Фатић је у писаној изјави оценио да ће избори за председника Србије "заиста представљати референдум - да ли ће Србија напокон постати нормална, модерна, правно уређена држава, или ће остати држава у којој су институције под апсолутном контролом Демократске странке".

Према његовим речима, лидер ДС-а Борис Тадић је у претходном периоду јасно показао да "нема намеру да брани ни Устав, ни законе, нити државне интересе, кад год су они супротстављени интересима ДС или његовим личним интересима и интересима његових пријатеља и сарадника".

Фатић је навео и да Србија, у којој, како тврди, не постоји владавина закона и у којој је интерес партије на власти испред интереса грађана, не може бити равноправан партнер у Европској унији, нити се изборити са нагомиланим економским и социјалним проблемима.

"Једино победа Томислава Николића 20. маја може гарантовати да ће се Србија покренути са мртве тачке и добити Владу која ће морати да се посвети решавању проблема грађана", рекао је Фатић.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара