Читај ми!

ДС: Избори, референдум за ЕУ

Избори за председника Србије биће референдум за Европску унију, будући да је Томислав Николић потписивањем споразума са ДСС-ом одустао од европске политике, саопштава ДС.

Пошто је председнички кандидат коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић потписивањем споразума са Демократском странком Србије одустао од европске политике, избори 20. маја биће референдум за Европску унију, истиче се у саопштењу Демократске странке.

"Након јучерашњег потписивања споразума СНС-а и ДСС-а, јасно је да је Николић због подршке Коштунице одустао од европске политике. Коштуница је више пута недвосмислено рекао да је услов за сарадњу са његовом странком одустајање од даљих европских интеграција и јасно је да је, зарад подршке Коштунице, Николић на тај услов пристао", наводи Демократска странка.

ДС поручује да то само доказује опасну недоследност Николићеве политике која се стално мења и у којој постоји само једна константа, а то је да је спреман да каже или уради све зарад власти.

"Оно на шта смо упозоравали током целе кампање – Томино европско опредељење је само изборна маска – најбоље је доказао он сам потписивањем споразума са Коштуницом", наводи се у саопштењу и поручује да су зато избори 20. маја референдум за одбрану европске будућности Србије.

ДСС и СНС потписали су споразум о подршци странке Војислава Коштунице Николићу у другом кругу председничких избора. Николић је споразумом прихватио да се питање да ли је у интересу Србије да буде чланица ЕУ разреши на референдуму.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара