Читај ми!

СЕЕМО упозорава Николића

Медијска организација југоисточне Европе протестује због изјаве председничког кандидата СНС Томислава Николића да ће, ако буде изабран за председника, одређивати новинарима како да извештавају.

Медијска организација југоистоисточне Европе (СЕЕМО) изразила је наду да ће победник на председничким изборима у Србији гарантовати слободу штампе јер је то темељ демократије, преноси Танјуг.

"Надам се да ће онај ко буде победио на председничким изборима у Србији гарантовати слободу штампе", изјавио је генерални секретар СЕЕМО Оливер Вујовић, наведено је у саопштењу те организације.

"Желим да подсетим оба председничка кандидата да је слобода штампе стуб темељац демократије", рекао је Вујовић, напомињући да и Борис Тадић и Тома Николић тврде да поштују демократске принципе и да су уверени да је будућност Србије у ЕУ.

Организација је такође изразила згражавање због изјаве председничког кандидата СНС Томислава Николића да ће, ако буде изабран за председника, одређивати новинарима како да извештавају.

Николић је, у емисији РТС "Реч на реч" 13. маја, изразио незадовољство начином извештавања током предизборне кампање и изјавио да треба да буде изабран за шефа државе како би могао да каже: "Вечерас долазим на телевизију, вечерас извештавате о ономе што сам радио, ја сам председник Србије."

Колегијум РТС је наредног дана оценио да је Николић грубо злоупотребио пристојност и професионализам водитеља, "износећи низ оптужби, претњи и неистина" о раду Медијског јавног сервиса.

СЕЕМО, са седиштем у Бечу, чланица је Међународног института за штампу.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије