Читај ми!

Дачић: Гласање за жеље обичног човека

На изборима се не одлучује само о томе ко ће обављати које функције него о томе каква ће се политика водити у Србији, рекао у Бачу лидер СПС-а Ивица Дачић.

Председник СПС-а Ивица Дачић поручио је у Бачу, уочи другог круга председничких и покрајинских избора, да се на изборима не одлучује само о томе ко ће обављати које функције, него о томе каква ће се политика водити у Србији.

"Зато је гласање за нас не само гласање за партију и коалицију која ће да нас представља у парламенту, него је и гласање за жеље, потребе и интересе које има обичан човек", рекао је Дачић у разговору са грађанима те западнобачке општине.

Лидер СПС-а нагласио је да је коалиција окупљена око те странке "истински и реални победник" ових избора и додао да се та коалиција залаже за демократску, независну, слободну и суверену државу и "за одбрану националних и државних интереса."

Дачић је позвао грађане Бача да гласају за кандидата СПС-а за покрајинског посланика Миленка Бабића и рекао да ће се коалиције на локалном нивоу после избора формирати тако да буду "устројене са коалицијама које ће бити формиране на највишем републичком нивоу", али да су, како је додао, у зависности од реалне ситуације и потреба могуће и другачије варијанте.

Дачић је истакао да је у оквиру коалиције коју предводи СПС договорено да разговори о будућим коалицијама на свим нивоима почну после другог круга председничких и покрајинских избора.

"О томе ће се водити отворени разговори, а ми имамо обавезу да штитимо наш изборни резултат", рекао је Дачић и поновио да је коалиција коју предводи изузетно задовољна резултатима које је постигла на свим нивоима.

"Остварили смо више него двоструко бољи резултат", рекао је лидер СПС-а и подсетио да ће коалиција СПС–ПУПС–ЈС имати 44 посланика у републичком парламенту, што је, како је додао, најбољи резултат СПС-а после октобра 2000. године.

"То је само пролазно време за следеће изборе, када ћемо бити, сигуран сам у то, можда и водећа партија у Србији", нагласио је Дачић.

Он је напоменуо да је за остваривање тог циља веома важно да у недељу у другом изборном кругу што више кандидата те коалиције победи и прикључи се деветорици посланика који су у Скупштину Војводине већ изабрани 6. маја по пропорционалном изборном систему.

"Сваки посланик више ће омогућити да се наша реч више уважава", истакао је Дачић.

После разговора са грађанима у центру Бача, Дачић је посетио оближње место Вајску, у којем живи око 800 Рома, који су на досадашњим изборима углавном гласали за Томислава Богуновића, кандидата Демократске странке за покрајинског посланика и садашњег председника општине Бач.

Учествујући у разговору са грађанима, председник покрајинског одбора СПС-а Душан Бајатовић нагласио је да се у недељу у Бачу не одржавају обични избори за посланике Скупштине Војводине, него "деценијски дерби између СПС-а и ДС-а", а да је крајње време да СПС победи.

уторак, 18. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије