Читај ми!

Тадић: Уједињење око истог циља

Стално смо у немогућој мисији и стално побеђујемо зато што смо способни да се ујединимо око једног циља и зато је важно да сви изађемо на изборе, поручио Борис Тадић. Све странке које преузимају власт морају да праве компромисе, истакао Тадић.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић рекао је да политика нема прави смисао ако њени домети нису пројектовани за будућност и да управо у име будућности инсистира да све странке које преузимају власт морају да праве компромисе и концесије.

Тадић је, приликом обиласка Спортско-рекреативног центра "11. април", рекао да је пут који нуди ДС сигурност, помирење и стабилност, као и сучељавање мишљења, а не увреде. 

Од Демократске странке, како је навео, тражи да буде државна, национална странка, а не институција својих чланова, јер та странка није посвећена само себи већ свим странкама и грађанима Србије и региона.

"То је величина ДС-а", рекао је Тадић и додао да демократе за своју политику добијају подршку невладиних организација, националних мањина, појединаца, спортиста, али и из иностранства и из међународних организација.

Тадић је рекао да свако ко хоће да учествује у политици мора да прихвати правила и нагласио да ДС игра по правилима која важе свуда у свету: Француској, САД и другим земљама које су поставиле правила демократије.

Подсетивши грађане на победу српских ватерполиста на Европском првенству у Крању 2003. године, којој је присуствовао са још двадесетак српских навијача, Тадић је рекао да су он и његови сарадници навикнути да, попут ватерполиста, побеђују у безизлазним ситуацијама.

"Победили смо тада, јер су сви играли: и играчи и тренер и нас око двадесет навијача. Победили смо, јер су за нас навијали и новинари. Било је потребно да сви навијамо у један глас и победили смо у немогућој утакмици. Стално смо у немогућој мисији и стално побеђујемо зато што смо способни да се ујединимо око једног циља и зато је важно да сви изађемо на изборе", поручио је Тадић.

Тадић очекује фер дебату

Уочи вечерашњег сучељавања на РТС-у са противкандидатом Томиславом Николићем, Тадић је рекао да очекује фер дебату и да ће сваки прљав ударац издржати са осмехом, јер је уверен да је политика коју заступа у интересу свих грађана Србије.

"То треба да буде фер дебата, борба мишљења, не борба људи, дебата у којој сви у Србији разумеју шта је демократија и циљ демократске борбе, а то је опредељивање грађана за пут којим ће земља ићи", рекао је Тадић.

Тадић је истакао да његова намера није вређање противника, већ сучељавање мишљења и да ће тако бити и у дуелу на РТС-у, јер нико не може да победи демократију у Србији и скрене је са пута европских вредности.

"Обећавам борбу до краја, по правилима фер, демократске, спортске и човечне борбе, на сваки прљав ударац одговорићемо са осмехом. Идемо даље, спремни смо сваком да пружимо руку поверења, јер знамо да је наш циљ у интересу свих грађана Србије", рекао је Тадић, изразивши жаљење због тога што неки савезници ДС-а из времена петооктобарских промена не разумеју његову политику помирења.

Обновљени Спортски центар "11. април", у којем је, између осталог, реконструисан комплекс базена, обишли су и кандидат ДС-а за градоначелника Драган Ђилас и донедавни помоћник градоначлника Александар Шапић, иначе бивши репрезетативац српске ватерполо селекције.

уторак, 18. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије