Читај ми!

Вечерас дебата председничких кандидата

Сучељавање председничких кандидата Бориса Тадића и Томислава Николића вечерас од 20.10 часова на Првом програму РТС-а. На Сајту РТС-а дебата председничких кандидата из часа у час / live blog.

Вечерас на Сајту РТС-а дебата председничких кандидата из часа у час / live blog. 

Вечерас на Првом програму РТС-а, одмах после Дневника – дуел председничких кандидата Бориса Тадића и Томислава Николића. Дуел ће трајати 90 минута и биће директно преношен и на првом програму Радио Београда.

Сви услови за учеснике у дебати биће једнаки. Комплетан Протокол о дебати председничких кандидата можете погледати овде.

Председнички кандидати говориће о осам тема:

1. Визија и будућност Србије
2. Спољна политика и односи у региону
3. Косово и Метохија
4. Економија, инвестиције и решавање проблема незапослености
5. Развој институција, борба против организованог криминала и корупције
6. Одбрана и безбедност
7. Социјална политика, образовање и млади
8. Европске интеграције

Три минута је предвиђено време за одговор на свако питање, плус још минут који се може искористити за допуну свог одговора или реаговање и коментар на излагање другог кандидата. Сваком од учесника у дебати биће постављено по осам питања.

Питања су истоветна за оба учесника. Током дебате неће прекидати један другог и неће другоме узимати реч и време за одговор. Кандидати су дужни да један другом персирају.

На крају дебате оба председничка кандидата имају по 90 секунди за завршну реч. Као и током читаве изборне кампање, РТС ће омогућити превод на знаковни језик. Сусрет двојице кандидата и руковање пре дебате и после ње, могуће је само ако то желе обе стране.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије