Читај ми!

Без додатних посматрача у другом кругу

Републичкој изборној комисији нису стигле додатне пријаве за посматраче у другом кругу председничких избора 20. маја, рекао секретар РИК-а Вељко Одаловић. Уколико се то догоди, без обзира на рокове, биће учињено све да им се омогући праћење изборног процеса, истакао је Одаловић.

Секретар Републичке изборне комисије (РИК) Вељко Одаловић каже да нису стигле додатне пријаве за посматраче у другом кругу председничких избора 20. маја, али да ће, ако се то догоди, без обзира на рокове, бити учињено све да им се омогући праћење изборног процеса.

"У сваком случају, коректан и довољан број посматрача учествоваће у другом кругу председничких избора", рекао је Одаловић у јутарњем програму РТС-а.

Одаловић је рекао и да од полиције очекује да се што пре расветли на који начин је нестао џак са гласачким листићима са бирачког места 57 у Панчеву.

"Очигледно је да се не ради о редовној процедури и прописаном путу материјала, већ је очигледно да је неко дошао неовлашћено у посед изборног материјала. Поновићу, по ко зна који пут, да ово није утицало на регуларност избора и резултате гласања на том бирачком месту", навео је Одаловић.

Секретар РИК-а је истакао да је "непријатно то што су се листићи нашли на улици и што су предмет указивања на нешто чега у суштини нема".

Одаловић је рекао да је Републичка изборна комисија полицији пружила све информације и подсетио да за крађу изборног материјала прети и затворска казна до три године.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије