Читај ми!

Хронологија злочина – шта се дешавало од доласка двогодишње девојчице у Бањско поље

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изнео је на конференцији за медије ретроспективу догађаја од доласка двогодишње девојчице, њене мајке и брата у Бањско Поље.

Осумњичени за убиство двогодишње девојчице признали су и до детаља описали злочин, рекао је на конференцији за медије министар унутрашњих послова Братислав Гашић. Он је и изнео ретроспективу догађаја.

Мајка И. И. је у 13.10 дошла са децом из Бора. Она се играла са децом и сликала их.

Мужу је у 13.22 послала фотографије.

Син јој је тражио воду, а за пар минута је схватила да девојчице нема. Она је изашла из дворишта и кретала се асфалтом, рекао је Гашић.

Мајка је око 13.50 видела бели ауто и мушко лице поред возила фијат панда, у ком су били осумњичени. Они су рекли да су били на радном задатку у Бањском пољу, да провере шахту. Њихово кретање је забележено на камери.

Возило у ком су били С. Ј. и Д. Д. је било испред капије око два и по минута, стали су због потребе за тоалетом. Потом су кренули, и девојчицу ударили неких 30-40 метара од места заустављања.

Аутом је управљао Д. Д., а С. Ј. је тело девојчице пребацио на задње седиште преко алата. Договорили су се да тело девојчице баце, рекао је Гашић.

У 13.51 мајка девојчице је звала мужа, а полиција је стигла у 13.59.

У 13.57 возило са осумњиченима је зауставио отац девојчице, који је био у аутомобилу и питао да ли су видели девојчицу, а они су одгворили негативно.

Осумњичени су возили Старобањским путем, а по доласку на депонују, један осумњичени је бацио дете на бедем са гомилом смећа, док је други пазио да неко не наиђе.

Након тога су се вратили у фирму и оставили тамо возило.

У 18.57 часова активиран је Систем "Пронађи ме".

Министар Гашић је на конференцији за медије рекао да су двојица осумњичених одвела полицију на депонију, али да имају сазнања да се један вратио 28. марта и да је пребацио тело девојчице на другу локацију.

За девојчицом се трагало десет дана

Двогодишња девојчица је нестала пре десет дана. Од тада се за њом интензивно трагало. Први пут у Србији је покренут Систем "Пронађи ме".

У потрази су, поред полиције, учествовале Жандармерија, хеликоптерска јединица, припадници Горске службе спасавања.

Нада да ће девојчица бити пронађена жива појавила се пре неколико дана, када је један српски држављанин снимио видео на станици у Бечу на којем се могло видети девојчица која подсећа на несталу Д. И. у пратњи две Румунке. 

Међутим, јутрос је бечка полиција саопштила да је разјашњен идентитет особа са снимака, које је у Бечу направио држављанин Србије, и да је са њима успостављен контакт.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара