Читај ми!

Владимир Кецмановић одговарао на питања оштећених

У Вишем суду у Београду Владимир Кецмановић, отац дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио 10 људи, у наставку суђења одговарао је на питања оштећених.

Бранилац Кецмановића, Ирина Боровић, новинарима је испред суда пренела је да је Владимир Кецмановић одговорио на сва питања која су му поставили оштећени, а које је суд дозволио.

Боровићева је оценила да ће се његово испитивање завршити сутра, када ће изношење одбране започети другооптужена Миљана Кецмановић.

Кецмановић је претходно одбио да одговара на питања пуномоћника оштећених.

Марко Јанковић, један од пуномоћника оштећених, новинарима је пренео да још није познато да ли ће Миљана Кецмановић одговарати на питања пуномоћника оштећених.

Суђење се наставља сутра. Кецмановић је претходно изнео одбрану и одговарао на питања суда и тужилаштва.

Кецмановић од почетка суђења негира кривицу за дело за које се терети, тешко дело против опште сигурности. Оптужена Миљана Кецмановић данас је дошла са слободе у пратњи својих адвоката, док је њен супруг у притвору од 3. маја прошле године и биће приведен из Окружног затвора.

У судници Вишег суда у Београду били су присутни и родитељи убијене деце, јер је Више јавно тужилаштво у Београду одустало од испитивања родитеља убијене деце, како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност ради заштите интереса малолетних жртава. Поред Кецмановића оптужени су и инструктор и власник стрељане у којој је, како се сумња, малолетни К. К. учио да пуца.

Отац дечака оптужен је да је извршио кривично дело – тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дечак К. К., који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје другаре из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Он је пиштоље кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио петоро деце и наставницу историје.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво