Читај ми!

Дванаестогодишњак осумњичен да је слао претње о постављеним бомбама школама и аеродрому

Полиција је идентификовала и пронашла дечака за којег се сумња да је слао претње о експлозивним направама на адресе више основних и средњих школа у Србији и Аеродрому "Никола Тесла".

Управа за технику МУП-а и Полицијска управа Београд је у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом идентификовала и пронашла дванаестогодишњег дечака који је мејлом слао претње о експлозивним направама.

Он је, како се сумња, слао претње на адресе више основних и средњих школа у Србији и Аеродрому "Никола Тесла".

МУП је саопштио да је полиција у Београду претресла стан и друге просторије дванаестогодишњака, поводом већег броја претњи о наводно постављеним експлозивним направама, упућених 29. фебруара и 1. марта ове године.

Претње су упућене Аеродрому "Никола Тесла“ у Београду, ОШ "14. октобар“ у Лозници, Средњој школи у Кладову, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, ОШ "Владимир Роловић“, Гимназији "Патријарх Павле“ и ОШ "14. октобар“, све у Београду.

Утврђено да је овај дванаестогодишњи дечак путем сервиса електронске поште, слао наведене поруке претеће садржине, чиме је угрозио безбедност већег броја деце и грађана у Републици Србији, као и функционисање београдског аеродрома, саопштио је МУП.

Приликом претреса су пронађени и докази о слању већег броја претњи.

"С обзиром на чињеницу да је извршилац дете млађе од 14 година које по закону нема кривичну одговорност, против родитеља ће бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да су извршили кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица", закључује се у саопштењу.

Да подсетимо, аеродром у Београду је јуче био привремено затворен након што је пилот на једном лету пре полетања примио дојаву о бомби

У два авиона на истом аеродрому је и данас стигла дојава о бомби. Утврђено је да је дојава била лажна.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво