Читај ми!

Београдски аеродром поново отворен - дојаве о бомбама биле лажне

Београдски аеродром "Никола Тесла" поново је отворен за саобраћај, након што је привремено био затворен због дојава о бомби за које се испоставило да су биле лажне.

Београдски аеродром "Никола Тесла" је раније вечерас, привремено обуставио саобраћај због дојаве о бомби коју је добио пилот на једном лету пре полетања. Како је потврђено за РТС у МУП-у Србије дојава је била лажна.

Након што је добио дојаву о бомби пилот је позвао полицију. Сви путници су безбедно евакуисани, након чега је уследио контрадиверзиони преглед авиона.

Инцидент се догодио пре полетања на писти, око 19.15 часова. Из МУП-а Србије је за РТС потврђено да су дојаве и бомби биле лажне.

Више летова који су у време инцидента требали да слете на београдски аеродром преусмерени су на најближе аеродроме у региону.

Wizz Air: На лету из Београда за Барселону дојава о бомби, сви су евакуисани

Авиокомпанија "Wizz Air" потврдила је да је на њеном лету из Београда за Барселону примљена дојава о бомби, због чега су сви путници и чланови посаде евакуисани.

"Wizz Air" потврђује да је лет 4115 из Београда за Барселону добио анонимну претњу о експлозивној направи у авиону док се спремао за полетање. Авион се одмах вратио на удаљено место на београдском аеродрому, где су сви путници и чланови посаде безбедно евакуисани", наводи се у саопштењу компаније.

Додаје се да су путници превезени до терминала и да им је обезбеђено освежење.

"Надлежни органи спроводе све неопходне провере и утврђене протоколе. Сигурност и безбедност путника и посаде је највећи приоритет Wizz Air-а", истичу из компаније.

Претходно су из црногорског "Ер Монтенегра" саопштили да је пилот њиховог авиона добио дојаву о бомби на београдском аеродрому.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара