Читај ми!

Једномесечни притвор супружницима због сумње да су бацили бомбе на две куће на Звездари

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Д. К. (57), који се сумњичи да је заједно са држављанком Аустралије В. Т. Р. (39), договарао, планирао и организовао убиства из безобзирне освете оштећенима Л. К. и М. К., у чија су дворишта породичних кућа на Звездари 7. и 15. новембра бацили ручне бомбе.

Полиција је у четвртак код Љига ухапсила Д. К. и В. Т. Р.  да би им у петак одредила задржавање због сумње да су бацили бомбе на две куће на Звездари у власништву породице покојног Драгослава Космајца.

За Д. К. притвор је одређен да не би утицао на сведоке и да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, речено је за Танјуг у том суду.

Истом одлуком суд је В. Т. Р. одредио меру забране напуштања места боравишта, односно Љига, без одобрења суда.

Њој је наложено да се јавља сваког 15. у месецу у надлежну Полицијску управу, а одузет јој је и пасош.

Према сазнањима Танјуга, В. Т. Р. је мајка четворо малолетне деце коју је довела у Србији да живе са Д. К. у околини Љига. Она је у Аустралији била полицајка.

Осумњичени су пре два дана на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирали извршење кривичних дела за која се терете, с тим што Д. К. није желео да износи одбрану, док је В. Т. Р. то учинила.

Танјуг наводи да је на саслушању се бранила да јој Д. К. никада није споменуо Космајца, те да никад није видела воки-токи, спискове… Куће на које су, како се сумња, бацили бомбе, припадају деци покојног контроверзног бизнисмена Драгослава Космајца.

Њима се наредбом о спровођењу истраге на терет стављају припрема тешког убиства, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана и изазивање опште опасности.

Сумња се да су Д. К. и В. Т. Р. договарали, планирали и организовали извршење кривичног дела тешко убиство оштећених Л. К. и М. Л., па су неовлашћено прибавили три ручне бомбе.

Д. К. је 7. новембра у двориште породичне куће Л. К. активирао и бацио ручну бомбу која није експодирала, да би сутрадан у двориште породичне куће првог комшије Л. К, оштећеног С. Н. бацио другу ручну бомбу која је експлодирала.

Тиме је, како се наводи изазвао опасност за живот и тело људи и имовину већег обима, будући да се С. Н. у то време налазио и кући.

Затим је Д. К., како се сумња, 15. новембра у двориште породичне куће М. К. активирао и бацио трећу ручну бомбу, која није експолодирала.

В. Т. Р. се трети да је са умишљајем помагала Д. К. у извршењу кривичних дела тако што је га је чекала, чувала стражу и обезбеђивала возило.

Полицијски службеници су у возилу Д. К. марке "мерцедес" пронашли свеску у коју је записивао податке о породици оштећених, њиховим возилима, некретнинама, обезбеђењу које имају, као и два средства за комуникацију која су користили приликом извршења кривичних дела.

Д. К. до сада није осуђиван.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво