Читај ми!

Бјелогрлић поново саслушан, настављено суђење за сукоб са Антонијевићем у Нишу

Глумац и редитељ Драган Бјелогрлић је у Првом основном суду у Београду наставио са излагањем своје одбране поводом оптужби за насилничко понашање према колеги Предрагу Антонијевићу у нишком хотелу "Амбасадор", 23. августа 2021. године. Бјелогрлић остаје при ранијој одбрани и тврди да никада није послао мејл у којем је Антонијевићу нудио мито. Наредно суђење заказано за 24. јануар следеће године.

Драган Бјелогрлић је током новог судског процеса изјавио да остаје при својој одбрани коју је дао код претходног судије, наводећи да Антонијевић њега и даље јавно назива криминалцем.

"Антонијевић ме је јуче на националној фреквенцији назвао криминалцем, битангом и издајником Србије", рекао је Бјелогрлић и истакао да Антонијевић користи сваку прилику да га дискредитује.

На питање пуномоћника оштећеног да ли је Антонијевићу послао мејл у којем му је понудио мито, Бјелогрлић је рекао да никада није послао мејл такве садржине.

Токсиколошки налаз

Судија је оптуженом поставила неколико питања, између осталог и колико пића је попио на дан инцидента.

Бјелогрлић је изјавио да се не сећа, али је његов бранилац Горан Драганић указао да у списима предмета постоји токсиколошки налаз. 

У токсиколошком налазу, како је предочила судија, наведено је да је Бјелогрлић био негативан на психоактивне супстанце, а да је у организму имао 0,13 милиграма алкохола.

Наредно суђење 24. јануара 2024. године

Бјелогрлићев бранилац је суду предложио да се обрати Високом савету судства јер, како тврди, јавни иступи појединих политичара у вези са оптуженим, индиректно утичу на несметано вођење овог поступка. 

Следеће суђење заказано је за 24. јануар наредне године, с обзиром ба то да Антонијевић, који треба да буде саслушан у својству оштећеног, није у Србији и враћа се после новогодишњих празника. 

Случај из Ниша делегиран у Београд

Истрага о овом случају најпре је спровеђена у Нишу, али је након подизања оптужног предлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне целисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и сведоци, сви из Београда.

Основно јавно тужилаштво у Нишу је 26. новембра 2021. поднело оптужни предлог против Бјелогрлића у ком се наводи да је 23. августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Бјелогрлић је оптужен за кривично дело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест месеци, рекао је раније за Танјуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Бјелогрлић је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дела и изразио жаљење. 

Оба редитеља боравила су у Нишу у августу 2021. током манифестације 56. Филмски сусрети.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара