Читај ми!

Откривено 870 миграната на подручју Суботице, Пирота, Кикинде и Сомбора

Помоћник директора полиције, генерал полиције Дејан Луковић, изјавио је да су припадници МУП-а, након изјаве председника Републике Србије, а на основу наредбе министра унутрашњих послова, предузели опсежне мере јуче и данас у спречавању илегалне миграције и у овим акцијама открили и дислоцирали 870 миграната на подручју Суботице, Пирота, Кикинде и Сомбора.

Луковић је рекао да су овом приликом пронађене четири аутоматске пушке, четири пиштоља, одређена количина наркотичких средстава. Контролисано је 11.200 возила, 15.600 лица је легитимисано. "Такође је у акцији пронађено 28 мобилних телефона који ће бити предмет вештачења“, навео је Луковић.

Нагласио је да ће припадници МУП-а дати све од себе се ситуација разреши и да грађани живе што мирније и сигурније.

"Хоћу да поручим грађанима Србије, а посебно грађанима на територији Суботице, Пирота, Сомбора и Кикинде да се осећају безбрижно и сигурно, да ће припадници МУП-а дати све од себе да се ова ситуација разреши и да они живе што мирније и што сигурније“, истакао је је Луковић и додао да грађани треба да имају поверење у припаднике Министарства унутрашњих послова.

У овим акцијама учествује неколико стотина припадника Министарства унутрашњих послова – САЈ-а, Жандармерије, Интервентне јединице полиције, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, Управе граничне полиције, УКП-а, Управе за технику, као и подручних полицијских управа, са свом расположивом техником.

Очекивања МУП-а су да у наредних 15 дана открију све починиоце и актере у пуцњави и склоне их са територије Суботице, Сомбора и Кикинде. Министар унутрашњих послова Братислав Гашић рекао је да ће полиција учинити све да градови буду безбедни за живот.

Према подацима Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила, у последњих седам дана Мађари су вратили око пет хиљада људи преко границе у Србију, мимо споразума о реадмисији.

"Јачање кријумчарских банди на северу земље јесте у ствари директно повезано са мађарском политиком ограда и враћања људи преко границе назад у Србију. Враћањем они нису те избегле људе вратили одакле долазе, у Сирију, Авганистан, већ су их само 15 метара гурнули назад у Србију“, каже Радош Ђуровић из Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила.

Процена је да је у нашу земљу балканском рутом, од почетка године, ушло око 60.000 људи.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво