Читај ми!

Укинута пресуда за експлозију у "Наменској", руководиоцима ће поново се судити

Aпелациони суд у Крагујевцу укинуо је првостепену пресуду којом су били осуђени Владимир Лончаревић и Тома Стојић, руководиоци фабрике "МБ Намеска" у Лучанима као одговорни за смрт радника фабрике Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића, који су страдали у експлозији 14. јула 2017. године.

Другостепени суд је укинуо пресуду којом су Владимир Лончаревић и Тома Стојић били осуђени на казне затвора од по три године и вратио Основном суду у Ивањици да понови суђење, потврдио је за Танјуг пуномоћник оштећених адвокат Владимир Тодорић.

Тодорић је рекао да је очекивао да ће после седам година од експлозије суд донети правоснажну пресуду.

Њима је на терет стављено тешко кривично дело против опште сигурности.

Против првоптуженог Радоша Миловановића, који је преминуо крајем априла прошле године, поступак је обустављен и настављен против Лончаревића, руководиоца погона Ракетна горива, у коме се догодила трагедија, и Стојића, руководиоца сектора Безбедност и заштита на раду.

У експлозији у погону наменске фабрике у Лучанима, 14. јула 2017. године, радник Милојко Игњатовић преминуо је на лицу места, а његов колега Миломир Миливојевић задобио је тешке повреде од којих је преминуо након две недеље на Војномедицинској академији у Београду.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво