Настављено суђење за несрећу у "Наменској"

Суђење директору фабрике "Милан Благојевић - Наменска" из Лучана Радошу Миловановићу и још двојици руководилаца у том предузећу, поводом експлозије која се догодила у фабрици у јулу 2017. године када су погинули радници Миломир Миливојевић и његов колега Милојко Игњатовић, настављено је у Ивањици.

На данашњем претресу настављен је доказни поступак а одбрану је изнео трећеоптужени Томо Стојић, инжењер заштите од пожара, који је остао при исказу који је раније изнео јавном тужиоцу.

Адвокат Драган Палибрк који брани Миловановића, рекао је Танјугу да је Стојић детаљно и агрументовано говорио о мерама заштите на раду, побијајући све наводе оптужнице.

"Да је тужилац само саслушао његов исказ приликом одлучивања да ли ће поднети оптужни акт закључио би да нема кривичне одговоности ниједног од тројице оптужених", навео је Палибрк.

Стојић, који је дипломирани инжињер заштите од пожара, како је додао адвокат, врхунски стручњак за заштиту од пожара, признат и у земљи и у свету.

Он ће своју одбрану и одговоре на питања суда, тужиоца иадвоката наставити трећег априла за када је заказано следеће суђење.

Миловановић је раније излажући своју одбрану одбацио као неагументоване и неосноване тврдње тужилаштва из оптужног предлога.

Запрећена казна од једне до осам година затвора 

Иначе, ово суђење од самог почетка прати велика пажња јавности, родбине преминулих, њихових пријатеља, као и радника Наменске који су пружали подршку директору.

Миловановићу, Стојићу и Лончаревићу на терет се ставља кривично дело "тешко дело против опште сигурности у вези са делом изазивање опасности необезбеђивањем мера заштите на раду", за које је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Предузеће "Милан Благојевић-Наменска" Лучани део је одбрамбеног система Републике Србије и под ингеренцијом Министарства одбране.

Наменска индустрија „Милан Благојевић" простире се на површини од 166 хектара и у свом саставу има 260 објеката.

Њихову личну карту чини 10 опасних технологија: производња нитроцелулозе, свих врста једнобазних, двобазних и сверицних барута, широк спектар ракетних горива...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара