Укинут притвор Зорану Марјановићу, одлуку Апелационог суда сачекаће на слободи

Апелациони суд у Београду саопштио је да је донео одлуку да се Зорану Марјановићу, који је првостепено осуђен на казну затвора од 40 година због убиства супруге Јелене Марјановић 2016. године, укине притвор и да се одмах пусти на слободу.

Притвор је, објашњено je у саопштењу другостепеног суда, најстрожа мера за обезбеђење присуства окривљеног и несметано вођење кривичног поступка.  

Апелациони суд је одлуку донео "имајући у виду да се критични догађај десио 2. априла 2016. године, пре више од седам година, те да је окривљени лишен слободе тек 15. септембра 2017. године и да се у притвору налазио до 12. јула 2018. године када му је притвор укинут, а затим да му је поново одређен притвор по објављивању неправноснажне пресуде", наводи се у саопштењу.

Прецизирали су да, и поред значајног интересовања за ово суђење, о којем је неспорно извештавао велики број штампаних и електронских медија, чињенице и околности које се односе на сам начин извршења дела и тежину последице тог дела, протеком времена од извршења су изгубиле на интензитету и значају да би у овој фази поступка довеле до узнемирења јавности и угрожавања несметаног и правичног вођења тог кривичног поступка.

Имајући у виду наведено, Апелациони суд је нашао да је оправдан предлог бранилаца окривљеног да му се укине притвор и одмах пусти на слободу. 

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво