Читај ми!

Адвокати Зорана Марјановића траже да га Апелациони суд ослободи

Браниоци Зорана Марјановића затражили су у својим жалбама од Апелационог суда у Београду да преиначи првостепену пресуду и ослободи га од оптужбе за брутално убиство своје супруге, певачице Јелене Марјановић 2016. године или да укине пресуду којом је осуђен на 40 година затвора и врати предмет Вишем суду у Београду на поновљено суђење.

Адвокати Стефан Јокић, Никола Думнић, Александар Зарић и Вељко Делибашић су на данашњој седници за разматрање жалби истакли да сматрају да је првостепена пресуда неразумљива, контрадикторна и нелогична.

Првостепеном пресудом Вишег суда у Београду Зоран Марјановић је осуђен на 40 година затвора, због тешког убиства супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016. године у Борчи. 

Јокић је истакао да су вештаци у својим налазима и мишљењима закључили да је на учиниоцу овог убиства морало бити трагова крви убијене жене, што на окривљеном није пронађено.

Додао је да би пролазници који су срели на насипу Марјановића видели да је он имао на себи крв или воду из канала у ком је она убијена, док, како је навео, првостепени суд недостатак крви на Марјановићу “правда” дужом јакном, не наводећи где је окривљени ту јакну бацио.

"Многи сведоци са канала нису салушани"

Зарић је указао да многи сведоци са канала нису салушани, међу којима је навео и људе из аутобуса који је у време убиства пролазио насипом.

Адвокат је истакао да је у том периоду и у близини места убиства једна жена полицији пријавила да ју је пратио човек у црној јакни на мотору, али како је истакао Зарић, та изјава није прихваћена као доказ. Зарић је нагласио да је испод нокта убијене, на рамфли од тренерке и на њеној патици нађен ДНК непознате мушке особе, а који не припада Марјановићу.

"Не постоји образложење којим предметом убијена Јелена Марјановић"

Думнић је казао да у пресуди не постоји образложење којим предметом је Јелена Марјановић убијена, као и где је тај предмет након убиства бачен. Он је рекао да уколико је пронађен исти тип блата на Марјанавићевим ногавицама као што је био у каналу где је убијена његова супруга, није могуће да крв не заврши такође на тим ногавицама.

Делибашић је тврдио да Марјановић није имао правично суђење, наводећи да је председница већа радила посао тужилаца, постављајући знатно већи број питања сведоцима од тужиоца, те је као пример навео да је једном сведоку тужилаштво поставило 14, а судија 114 питања.

Он је истакао да суд није ценио изјаву њихове малолетне ћерке која тврди да је све време била са оцем на насипу, додајући да је то необорив алиби Марјановићу.

"Није објашњен мотив убиства"

Браниоци су указали да у пресуди није објашњен ни мотив убиства Јелене Марјановић, односно мотив због чега би је њен супруг убио. Такође, како тврде браниоци, суд није образложио на који начин је Марјановић учинио свој телефон недоступним, пошто вештаци тврде да га није угасио нити пребацио у авио мод. Марјановић се сложио са речима својих бранилаца.

Тужилац је суду предложио да потврди првостепену пресуду, наводећи да је свим доказима који су изведени током поступка утврђено да је убиство почињено на начин који је описан у пресуди. Седница за разматрање жалби почела је у понедељак и данас је завршена.

Читање пресуде трајало три дана

Читање пресуде трајало је три радна дана пошто је обимна и написана на скоро 700 страна. Одлука другостепеног суда ће накнадно бити објављена на сајту тог суда. Марјановић је и данас доведен из притвора у ком се налази од изрицања пресуде, 15. јула прошле године, а данашњој седници је присуствовао његов брат.

Апелациони суд разматра жалбе Марјановицевић бранилаца, док се тужилаштво није жалило, јер је задовољно пресудом, али је упутило одговоре на све жалбе.

Тужилаштво је предложило суду да Марјановића осуди на максималну казну затвора за кривично дело тешко убиство односно 40 година, а на коју казну је и осуђен.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара