Читај ми!

Одређен притвор шесторици осумњичених за кријумчарење кокаина

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одредио је до 30 дана притвор шесторици осумњичених да су у периоду од 2020. до 2021. године прекоокеанским бродовима из Еквадора прокријумчарили до луке у Солуну 324 килограма кокаина, саопштено је из тог суда.

Притвор им је одређен због опасности од бекства и околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Јавно тужилаштво за организовани криминал донело је наредбу о спровођењу истраге против седам особа због сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, у стицају са кривичним делом недозвољена производња и стављање у промет дроге.

Наредба је донета у односу на Ж.Б., А.М., Н.П., С.Ш., М.С., С.М. (који је у бекству), С.С. и више НН лица.

Осумњиченима се ставља на терет да су током 2020. и 2021. године на подручју Јужне Америке, Западне Европе, Грчке и Србије формирали организовану криминалну групу са циљем куповине и пребацивања велике количине опојне дроге кокаин путем прекооканских бродова из Јужне Америке на територију Западне Европе и Србије ради стављања у промет и стицања велике противправне имовинске користи.

Група се терети и да је у наведеном временском периоду купила, пренела и ради продаје држала 324 килограма опојне дроге кокаин, из Еквадора до луке у Солуну у Грчкој, где је наведену опојну дрогу одузела грчка полиција.

среда, 29. новембар 2023.
4° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!