Читај ми!

Ухапшено шест особа у Београду, сумња се да су пребацили више од 320 килограма кокаина из Јужне Америке у Европу

У Београду је ухапшено шест особа због сумње да су током 2020. и 2021. из Еквадора у Солун пребацили више од 320 килограма кокаина који је одузела полиција Грчке.

Ухапшени су Б. Ж. (1983), М. А. (1977), П. Н. (1981), М. С. (1974), Ш. С. (1986) и С. С. (1988) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштио је МУП.

Они су ухапшени у сарадњи Европола и БИА, припадника Министарства унутрашњих послова Полицијске управе за Град Београд – Управе криминалистичке полиције, Интервентне јединице 92 и Полицијске бригаде, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Осумњиченима се, како наводи Тужилаштво за организовани криминал, ставља на терет да су током 2020. и 2021. године на подручју Јужне Америке, Западне Европе, Републике Грчке и Републике Србије формирали организовану криминалну групу ради куповине и пребацивања велике количине опојне дроге кокаин путем прекооканских бродова из Јужне Америке на територију западне Европе и Републике Србије ради стављања у промет и стицања велике противправне имовинске користи.

У том временском периоду та организована криминална група купила је, пренела и ради продаје држала 324 килограма опојне дроге кокаин, из Еквадора до луке у Солуну у Грчкој, где је наведену опојну дрогу одузела грчка полиција, наводи Тужилаштво.

МУП наводи и да је претресима на више локација у Београду и Панчеву одузета већа количина новца, неколико возила високе класе, скупоцени сатови и накит. У склопу финансијске истраге блокиран је велики број банковних рачуна и некретнина.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара