Читај ми!

Саслушањем оштећене настављено суђење Олгици Маркановић за надрилекарство

У Првом основном суду у Београду је на суђењу Олгици Маркановић и Јасмина Тасић поводом оптужби да су неовлашћено предузимала естетске захвате саслушана једна оштећена пацијенткиња. Она је тврдила да јој је Маркановићева унаказила лице, јер третмане није радила плазма-пеном, већ ласером.

Оштећена И. Г.  рекла је да је код Олгице Маркановић на третманима била три пута, а први пут 2020. године. Навела је да јој је оптужена унаказила лице, да је третман радила на капцима и подочњацима, те да је трпела болове, због чега тврди да јој није радила уређајем плазма-пеном, како тврди Маркановићева, већ ласером.  

Казала је да се придружује кривичном гоњењу Маркановићеве, али не и другооптужене Јасмине Тасић, јер како је рекла она није третирала њено лице.      

Следеће суђење заказано је за 15. септембар када ће сведочити још једна оштећена. 

Оптужним предлогом оптужене се терете да су починиле тешко кривично дело против здравља људи у саизвршилаштву на штету 18 оштећених пацијената.      

У саопштењу тужилаштва се прецизира да се проширеним оптужним предлогом Маркановићева и  Тасићева терете да су од јануара 2020. године до 6. фебруара прошле године у салону "Таyас“ изводиле хируршке процедуре и то инванзивном применом средства "О2 No Needle Mesotherapy - Beauty Maćine - Skin energy Activation Instrument“, уз коришћење инјекција локалне анестезије ''лидокаин-хлорид“ које је давала окривљена Маркановић, а  због чега је 18 пацијената имало тешке телесне повреде.   

Тужилаштво је предложило суду да након одржаног главног претреса Маркановићеву осуди на пет година затвора, а њену помоћницу Тасићеву на годину и по дана.      

Пре проширења оптужења тужилаштво је тражило за Маркановићеву три године затвора, а за  Тасићеву годину дана.      

Оне се такође терете да су од 1. маја 2020. године до 1. марта прошле године у нерегистрованом "медицинско-естетском центру Таyас" у Београду у улици Дриничкој бр. 8 неовлашћеном и неправилном употребном средстава "плазма пен" проузроковале трајна оштећења на третираним деловима лица оштећених у виду дубоких опекотина другог и трећег степена. 

Истовремено су користиле инјекције локалне анестезије које нису одобрене ("лидокаин - хлорида"), које су биле ризичне по живот оштећених у случају алергијске реакције, а због непостојања антишок терапије и едукације окривљених, као и саме примене уређаја "плазма-пен" због коришћења струје.     

Маркановићева је након хапшења на саслушању у тужилаштву негирала да се бавила надрилекарством, односно медицинским захватима за које нема лиценцу. У својој одбрани пред тужиоцем она је тврдила да су услуге које је пружала пацијентима биле козметичке природе и да се није представљала као стручњак из области медицине.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара