Читај ми!

Судар цистерне и аутомобила у Ужицу – погинули баба и деда, једна унука подлегла повредама, друга тешко повређена

У саобраћајној несрећи у Ужицу на лицу места погинуле су две особе из путничког возила, док је једна девојчица у болници подлегла повредама. Друга девојчица је оперисана у ужичкој болници, али је у животној опасности, рекао је за РТС директор ужичке болнице др Драган Дамјановић.

Саобраћајна несрећа у којој су учествовали цистерна и путнички аутомобил "шевролет" догодила се око осам часова на магистралном путу Ужице–Златибор, на Ложионичком мосту.

На лицу места су страдали баба и деда, док су две унуке тешко повређене. Једна од њих је касније подлегла повредама, јавља дописица РТС-а.

Директор ужичке болнице др Драган Дамјановић рекао је да је друга, старија девојчица примљена без свести, са тешким телесним повредама, али да је реанимација била успешна.

"Код старије пацијенткиње је успела да се поврати срчана радња тако да су спроведене мере дијагностике и констатоване тешке телесне повреде – повреда главе, врата, грудног коша и трбуха. Дечји хирург је поставио индикацију за хитно оперативно лечење, тако да је одмах екипа отишла у операциону салу да збрине те повреде у грудном кошу и трбуху", рекао је др Дамјановић.

Како је истакао, девојчица је после операције пребачена на одељење постоперативне интензивне неге, али је због тешких повреда главе и врата њен живот и даље у опасности.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво