Читај ми!

Подигнута оптужница за ратне злочине против Слађана Трајковића

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу пред Посебним одељењем Основног суда против Слађана Трајковића, због сумње да је наводно починио ратне злочине током сукоба на КиМ на подручју Вучитрна.

"Специјално тужилаштво саопштава да је оптужница против Слађана Трајковића подигнута због сумње да је током рата на Косову, у периоду 1998–1999. у региону Вучитрна, појединачно и у саучесништву с другим лицима, тешко кршећи правила међународног права као учесник српских полицијских и војних снага допринео убиствима, рацијама, премлаћивању, малтретирању, хапшењу, мучењу, окрутном и нехуманом поступању према албанским цивилима", наводи се у саопштењу.

Трајковића даље терете за наводно "држање у условима ропства, депортације и протеривања хиљада албанских цивила као и пљачке, паљења и уништавања кућа цивилног становништва албанске националности које није директно учествовало у сукобу, у ком случају је озбиљно нарушило правила међународног права током рата".

"Овим радњама окривљени С. Т. у саизвршилаштву са другим непознатим припадницима поменуте јединице српске полиције и другим наоружаним и униформисаним лицима починио је кривично дело 'ратни злочин против цивилног становништва', предвиђено и кажњиво по члану 142 и 22 Кривичног закона бивше СФРЈ", подвлачи се у саопштењу. 

Слађан Трајковић је бивши полицајац косовске службе у региону Митровица север, који је поднео колективну оставку са осталим српским колегама крајем прошле године. Убрзо потом је ухапшен у Бошњачкој махали.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара