Читај ми!

Оптужница против осумњиченог за убиство девојчице у Рипњу и покушај убиства три члана њене породице

Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против С. И. због сумње да је 10. априла у Рипњу на свиреп начин убио 16-годишњу девојчицу, а потом покушао да убије и три члана њене породице.

Оптужницом, која је данас предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном С. И. (37) се на терет стављају кривична дела тешко убиство и тешко убиство у покушају, саопштило је Више јавно тужилаштво.

Тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да осумњиченом продужи притвор, јер постоје посебне околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и јер је за кривична дела за које се терети прописана казна затвора преко 10 година, односно јер су начин извршења и тежина последице кривичног дела довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Постоји оправдана сумња да је осумњичени 10. априла око 14.30 најпре провео неко време у разговору са породицом девојчице у њиховој породичној кући у Рипњу, а потом колима повезао њу и њеног малолетног брата до центра насеља, како би отишли у продавницу.

Када је брат оштећене отишао у продавницу, С. И. је, како се сумња, аутомобилом одвезао 16-годишњу девојчицу, којоj је оштрим предметом задао повреде од којих је убрзо преминула.

Након извршења кривичног дела осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанео више тешких и лаких телесних повреда њеној мајци, баби и ујаку. Након тога је изашао из куће и напустио лице места својим возилом.

Убрзо након тога је ухапшен.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво