Читај ми!

Ивану Тодосијевићу одложено издржавање затворске казне, адвокат обавештен неформално

Бившем председнику Општине Звечан Ивану Тодосијевићу, кога приштинске власти терете за негирање случаја Рачак, мера издржавања затворске казне одложена је за два месеца, рекао је вечерас за Танјуг његов бранилац Небојша Влајић, уз напомену да је о томе неформално обавештен и да није примио решење. 

Медији који извештавају на албанском пренели су да је портпаролка Основног суда у Приштини Мирљинда Гаши потврдила одлагање казне Тодосијевићу за два месеца.

Председнику Привременог органа општине Звечан Ивану Тодосијевићу 28. марта стигао је позив да се 3. априла јави у притворни центар на издржавање затворске казне, а да му претходно није уручена пресуда.  

Тодосијевић је први пут првостепено осуђен крајем 2019. године у Приштини на две године затвора због изјаве коју је дао на обележавању 20 година од НАТО бомбардовања у Звечану, када је рекао да је случај Рачак измишљен и искоришћен као повод за бомбародовање тадашње Савезне Републике Југославије.  

Првостепену одлуку потврдио је касније и Апелациони суд у Приштини, а браниоци Тодосијевића су потом жалбу поднели Врховном суду. 

Веће тог суда одлучило је да врати случај на поновно суђење. Тодосијевић је на поновном суђењу осуђен на казну затвора у трајању од једне године.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво