Продужен притвор осумњиченима да су оштетили ЕПС

Виши суд у Београду продужио је притвор шесторици осумњичених да су злоупотребама оштетили Јавно предузеће Електропривреда Србије (ЕПС) у износу од 7.458.050 америчких долара.

Притвор им је продужен одлуком судије за претходни поступак Посебног одељења за сузбијање корупције до 23. априла, да не би утицали на сведоке, речено је Танјугу у том суду.

Осумњичени су лишени слободе 23. фебруара и од тада су притвору.

У овој истрази коју води Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду осумњичени су шеф службе за грађевински надзор ЈП ЕПС, огранак ТЕ-КО Костолац Војкан Ј. и главни пројект инжињер у ЈП ЕПС огранак ТЕ-КО Костолац Небојша М, као и руководилац тима стручног надзора у Саобраћајном институту ЦИП на изградњи индустријског колосека Милан Л. којима се на терет се ставља кривично дело Злоупотреба службеног положаја.

За кривично дело Злоупотреба положаја одговорног лица терете се Бојан В. С. као бивше одговорно лице огранка привредног друштва Italiana Costrucioni s.p.а, огранак из Београда, Немања Т, као бивше одговорно лице привредног друштва Baywesen д.о.о Лазаревац и Жељко М., одговорно лице за извођење радова на изградњи индустријског колосека у ТЕ-КО Б постављен од стране одговорног лица привредног друштва Italiana Costrucioni s. p. a.

Сумња се да су Бојан В. С, Немања Т. и Жељко М. од септембра 2017. године до краја децембра 2018. године сачинили и оверили документацију у којој су неистинито навели да су извршени радови који нису извршени, или су делимично извршени, приликом изградње индустријског колосека од железничке станице Стиг до Термоелектране Костолац Б.

Потом је, како се сумња, Милан Л. наведену документацију и рачуне потписао и верификовао, након чега су одговорна лица ЕПС-а за праћење пројекта Војкан Ј. и Небојша М. дали налоге да се изврши плаћање за радове који нису извршени, а све са циљем прибављања противрправне имовинске користи привредним субјектима Itliana Costrucioni s.p.a - огранак Београд и Baywesen д.о.о Лазаревац.

На тај начин је, како се сумња, причињена штета ЈП ЕПС у износу од 7.458.050 америчких долара, што је потврђено налазом и мишљењем Градског завода за вештачење Београд.

субота, 10. јун 2023.
26° C

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут