Затвор за четири особе због свирепог убиства бескућника у Новом Саду

Виши суд у Новом Саду осудио је на укупно 52 године затвора четворо окривљених, јер су 30. октобра 2021. године на свиреп начин убили бескућника Александра Поповића (34) из Београда, у тзв. Кинеској четврти.  

Миодраг Микац и Жељко Милашин су осуђени на казну затвора од по 15 година, Миша Тодоровић је осуђен на казну затвора од 12 година, док је Зорица Ђукић осуђена на 10 година затвора, објављено је на сајту Вишег суда у Новом Саду.

Они су оглашени кривим за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, односно јер су на свиреп начин Поповића лишили живота.

У изречене казне затвора је окривљенима урачунато време које су провели у притвору, а који је окривљенима продужен до упућивања у завод за извршење кривичних санкција.

Приликом оцене доказа, судско веће је прихватило одбране окривљених само у оним деловима који су потврђени другим материјалним доказима, сматрајући да су у целини одбране окривљених дате на главном претресу усмерене у правцу умањења кривичне одговорности.

Суд није спорио да је убиству претходио догађај када је Поповић у једном моменту извадио сатару из унутрашњег џепа своје јакне и, без икаквог повода, њоме покушао да удари окривљеног Микца. Али након избегнутог ударца, четворо окривљених су као бројнији и јачи насрнули на оштећеног, задајући му бројне ударце рукама и ногама, наневши му тешке телесне повреде опасне по живот.

Суд је ценио степен упорности окривљених да повреде Поповића, имајући у виду тежину, број и локализацију нанетих повреда.

Такође, ценио је равнодушност окривљених према оштећеном и према основној вредности - људском животу, јер су сви окривљени побегли са лица места, не знајући да ли је оштећени жив.

Суд сматра да су окривљени, иако су били под дејством алкохола, поступали са умишљајем и свесни чињенице да наведеним радњама могу проузроковати смрт другог лица.

Окривљени су обавезани да солидарно исплате законској заступници иза покојног оштећеног накнаду материјалне штете за трошкове сахране покојног оштећеног, као и нематеријалне штете за душевне болове услед смрти блиског лица у износу од 1.000.000 динара.

Ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво и одбрана имају право да изјаве жалбу Апелационом суду у Новом Саду.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара