Читај ми!

Шест особа осумњичено да су оштетили буџет за скоро 54 милиона динара

Једна особа је ухапшена, другој одређена мера задржавања, док је против четири особе пријава поднета у редовном поступку због сумње да су у периоду од 2020. до прошле године извршили кривично дело пореске утаје, прали новац и оштетили буџет Србије за више од 53,9 милиона динара.

Акцију су заједно спровели инспектори Пореске полиције Крагујевац и Министарства унутрашњих послова, поступајући по налогу Вишег јавног тужилаштва.

Осумњичени из Новог Пазара је у својству власника и одговорног лица привредног субјекта, у периоду од 2020. године до 2022. године, књижењем лажних фактура увећавао трошкове пословања, те на тај начин избегао плаћање пореза на добит правних лица у износу од преко 24,7 милиона динара, саопштила је Пореска управа.

Такође, на основу лажних фактура, он је вршио плаћања привредном субјекту из Косовске Митровице, чије је одговорно лице подизало готов новац и преко два посредника, новац враћао првопријављеном.

На тај начин, избегнут је обрачун и плаћање пореза на приходе од капитала у износу од преко 29,1 милиона динара, чиме је извршено кривично дело пореске утаје и оштећен буџет Републике Србије за више од 53,9 милиона динара.

За кривично дело "пореске утаје у помагању", пријавом је обухваћено и одговорно лице привредног субјекта из Новог Пазара, због основане сумње да је потписивао лажне рачуне на основу којих је првопријављени вршио књижења, наводи се у саопштењу.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво