Читај ми!

Дик Марти би могао да се појави као сведок у Специјалном суду

Бивши известилац Савета Европе Дик Марти могао би да буде позван као сведок у Специјалном суду за злочине ОВК ако се сматра да доприноси суђењима која су у току, саопштено је из Специјализованих већа Косова.

Свака страна (тужилаштво или одбрана) може да позове сведоке који су неопходни за њихов случај, саопштено је из Специјализованих већа Косова за Кљан Косова.

"Надлежно веће може да одлучи о релевантности таквих доказа", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, када је реч о информацијама о сведоцима Специјализованих већа, оне су јавне и могу да се нађу на сајту Специјализованих већа, преноси Косово онлајн.

"Као што можете видети на сајту Специјализованих већа, име Дика Мартија се тамо тренутно не појављује", навели су из Специјализованих већа.

Марти је у недавном интервјуу навео да га је у децембру 2020. године полиција обавестила да су одређени кругови српске обавештајне службе планирали његово убиство, тако да кривица за његову ликвидацију буде бачена на Албанце са Косова.

Специјални суд, иначе, основан је на основу Мартијевог извештаја о трговини људским органима на Косову који је усвојен у Парламентарној скупштини Савета Европе у јануару 2011. године.

 

уторак, 28. март 2023.
5° C

Коментари

PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века