Читај ми!

Ватрогасци се седам сати борили са ватром у Кинеском тржном центру на Новом Београду, пожар под контролом

У Кинеском тржном центру у Блоку 70 на Новом Београду синоћ је избио пожар. Ватрогасци су после вишечасовне борбе успели да зауздају ватру која се током вечери проширила на цео стари део тржног центра. Полиција је потврдила за РТС да није било никога у објекту и, према до сада расположивим информацијама, нико није повређен.

МУП: Локализован пожар на Новом Београду, тренутно на терену 32 ватрогасца-спасиоца

Тренутно су на терену 32 ватрогасца-спасиоца са осам возила, који интензивно раде на догашивању пожара на Новом Бограду, саопштио је МУП.

Додали су и да су припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, јутрос у 4.30 локализовали пожар који је синоћ захватио око 4.000 квадрата тржног центра у Новом Београду.

"У гашењу је учествовало 127 ватрогасаца-спасилаца са више од 50 возила", саопштио је МУП.

Густ дим над тржним центром, запалила се машина са уљем

Унутар једног локала у кинеском тржном центру запалила се велика машина са уљем, незванично сазнаје РТС.

То је, како јавља репортерка РТС-а узрок густог, црног облака дима над тржним центром.

Бројни трговци, међу којима су и кинески држављани покушавају уз асистенцију ватрогасаца да уђу у локале и извуку робу и на тај начин сачувају део имовине.

На терену су екипе Хитне помоћи, полиције и Ватрогасне службе.

Извештај Сање Беловић (8.35)

Пожар на Новом Београду под контролом, догашавање ће трајати данима

Догашавање пожара на Новом Београду у блоку 70 у кинеском тржном центру ће трајати данима, рекао је за РТС командант ватрогасне бригаде Београд Милош Мајсторовић.

"Само догашивање овог простора трајаће данима због врсте робе која се налази унутра - ту је пуно органских материја, тј. пластике пре свега која ће се палити и наредних неколико дана али, наше екипе ће бити ту све време, спремне да у сваком тренутку те мале пожаре погасе да би се касније могло ићи у реконструкцију објекта", објашњава Мајсторовић.

Истиче да је ово једна од највећих акција коју је та бригада икада спровела у дело. На терену је било 50 возила и 125 ватрогасаца. 

"Ми смо интервенисали овога пута можда са највећим снагама у историји Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд. Имали смо на терену 50 возила и 125 припадника на лицу места, они су још увек ту и биће дужи временски интервала. Градске службе су нам помогле у допремању воде која је преко потребна за гашење оваквих пожара", наводи Мајсторовић. 

Према незваничним информацијама пожар је избио у ресторану који се налази у старом делу кинеског тржног центра, а затим се проширио даље.

Извештај Драгане Биберовић (8.00)

Лакше повређен један ватрогасац током интервенције

Екипе Хитне помоћи и даље дежурају испред Кинеског тржног центра у Новом Београду, рекао је за РТС др Александар Стијачић.

"Ми смо одмах, чим смо чули за пожар, послали једну екипу на лице места. И она је и даље дежурна, а када се промени смена, дежураће се и даље. Медицински овај пожар није био за нас битан, јер је била само једна мала повреда једног ватрогасца током интервенције. Остало, није било повређених", рекао је др Стијачић.

Разговор Сање Беловић са др Александром Стијачићем

Локализован пожар на Новом Београду, над тржним центром густ, црни дим

На Новом Београду у блоку 70 после скоро десет сати борбе локализован је и стављен под контролу пожар који је синоћ избио у кинеском тржном центру. Над тржним центром видљив је густ, црни дим.

Како јавља репортерка РТС-а из тржног центра повремено се чују мале детонације.

На терену се и даље налазе бројне комуналне, полицијске и ватрогасне екипе - 127 ватрогасаца са више од 50 возила.

Бројни трговци чије радње нису захваћене пламеном уз асистенцију ватрогасаца и спорадичну дозволу покушавају да уђу унутра и извуку ствари.

Према речима команданта ватрогасне бригаде Београд Милоша Мајсторовића ово је једна од највећих акција коју је та бригада икада спровела у дело.

Потпуно гашење пожара могло би да потраје и још два-три дана.

Извештај Сање Беловић (6.00)

После седам сати борбе, ватра је под контролом

Ватрогасци су, после више од седам сати борбе са ватром, успели да ставе под контролу пожар који је избио у Тржном центру у београдском Блоку 70, јавља репортер РТС-а.

Пожар је гасило 127 ватрогасаца са више од 50 возила.

Према речима команданта ватрогасне бригаде Београд Милоша Мајсторовића ово је једна од највећих акција коју је та бригада икада спровела у дело.

Местимично гори још по неки локал у Тржном центру и очекује се да ће ватре понегде бити и у току сутрашњег дана.

Потпуно гашење пожара могло би да потраје и још два-три дана.

Заустављено ширење ватре, али пожар и даље тиња у приземљу

Репортер РТС-а јавља да је заустављено ширење пожара према остатку кинеског тржног центра, али да ватра и даље тиња у приземљу.

Нема пламена изнад крова тржног центра, ватра је под контролом и не шири се ван оквира зграде Тржног центра.

Најбитније је да ватра не иде према солитерима, нити према парикангу, ни према остатку старог тржног центра.

У Блок 70 дошао је и министар полиције Александар Вулин. 

И даље је доста окупљених грађана.

Дим иде у висину и не шири се. На месту где је започео пожар потпуно је угашен, јавља репортер РТС-а.

Гашење пожара у Кинеском тржном центру у Блоку 70 на Новом Београду трајало је више сати после избијања, а ватрогасне екипе су успеле да зауставе његово ширење на околне објекте.

Како јавља репортер РТС-а, могло се чути неколико детонација, а добра околност је што пожар није захватио паркинг на коме се налазе возила пуна робе. 

Ватрогасци су позвани у 20.05 и на терен је за шест минута упућено је пет возила и 23 ватрогасца из јединица Земун, Вождовац и Звездара, рекли су у МУП-у.

У међувремену је стигло још екипа, па се у гашењу пожара користило више од 50 возила.

Из средишњег дела тржног центра током целе вечери избијао је пламен и куљао црни дим.

За сада, према речима лекара Хитне помоћи, нема повређених. 

Полиција је потврдила за РТС да није било никога у објекту.

Ватрогасци су у почетку ватру гасили из возила, а потом су ушли у сам објекат, а пожар су гасили и са крова.

Лука Чаушић, в. д. помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације, рекао је за Новости да екипе на терену дају све од себе да спасу део тржног центра, али је ситуација тешка и неизвесна.

Он је нагласио да се током гашења пожара ватра проширила на кров објекта.

"Ватра је захватила лако горив материјал и тканине. Ситуацију додатно отежава то што је тржни центар, односно део где је кров пун са робом. Ватрогасци су у опасности и због тога што је објекат пун плинских боца", рекао је Чаушић и додао да за сада нема информација да постоје жртве.

Густ дим је натерао становнике Блока 70 да напусте станове и виде шта се дешава, па се испред тржног центра током вечери окупило више стотина људи.

Међу њима су били и кинески држављани чији се локали се налазе у тржном центру, који су само беспомоћно могли да гледају како пламен гута њихову робу.

Спекулише се да је пожар највероватније избио у једном од ресторана тржног центра.

среда, 21. фебруар 2024.
9° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво