Земље Квинте траже од власти у Приштини да реагују на подривање Специјалног суда

Амбасаде Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Kраљевства и Сједињених Држава позвале су косовску владу и парламент да се успротиве било каквим покушајима подривања или дискредитовања мисије Специјализованих већа Kосова (СВK) и Специјализованог тужилаштва (СТK) и да осигурају да могу да извршавају своју мисију у складу са уставом.

У саопштењу амбсадора земаља Квинте (САД, Велика Британија, Француска, Немачка, Италија) председница косовског парламента похваљена је што је, како се наводи, проследила предлог уставних амандмана председника Уставном суду специјализованих већа у Хагу и Специјално косовско тужилаштво због поштовања овлашћења СТK да истражи потенцијално незаконито откривање поверљивих докумената и информација, истовремено нудећи помоћ ако се она затражи.

Документа за  које се сумња да потичу из међународног суда у Хагу, у два наврата достављена су Организацији ветерана некадашње ОВК која је потом папире предала Истражитељима Специјалног суда за злочине припадника бивше ОВK.

Адвокат Том Гаши рекао да документација потиче из Специјалног суда. 

Председник Организацији ветерана некадашње ОВК Хисни Гуцати навео је да у документима постоје изјаве сведока, али не и њихова имена.

Два пакета са поверљивим подацима из истраге ветеранима ОВК из два пута наводно је доставила особа са капом, наочарима и маском.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво