Земље Квинте траже од власти у Приштини да реагују на подривање Специјалног суда

Амбасаде Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Kраљевства и Сједињених Држава позвале су косовску владу и парламент да се успротиве било каквим покушајима подривања или дискредитовања мисије Специјализованих већа Kосова (СВK) и Специјализованог тужилаштва (СТK) и да осигурају да могу да извршавају своју мисију у складу са уставом.

У саопштењу амбсадора земаља Квинте (САД, Велика Британија, Француска, Немачка, Италија) председница косовског парламента похваљена је што је, како се наводи, проследила предлог уставних амандмана председника Уставном суду специјализованих већа у Хагу и Специјално косовско тужилаштво због поштовања овлашћења СТK да истражи потенцијално незаконито откривање поверљивих докумената и информација, истовремено нудећи помоћ ако се она затражи.

Документа за  које се сумња да потичу из међународног суда у Хагу, у два наврата достављена су Организацији ветерана некадашње ОВК која је потом папире предала Истражитељима Специјалног суда за злочине припадника бивше ОВK.

Адвокат Том Гаши рекао да документација потиче из Специјалног суда. 

Председник Организацији ветерана некадашње ОВК Хисни Гуцати навео је да у документима постоје изјаве сведока, али не и њихова имена.

Два пакета са поверљивим подацима из истраге ветеранима ОВК из два пута наводно је доставила особа са капом, наочарима и маском.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара