Читај ми!

Потврђена пресуда Браниславу Ускоковићу

Бившем директору Електродистрибуције Београд Браниславу Ускоковићу потврђена пресуда због злоупотребе службеног положаја, којом је осуђен на три године затвора. Пресуда је тиме постала правоснажна.

Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду којом је бивши директор Електродистрибуције Београд Бранислав Ускоковић осуђен три године затвора због злоупотребе службеног положаја, чиме је пресуда постала правоснажна, саопштио је Виши суд у Београду.

Ускоковић је 11. јула 2011. године првостепено осуђен пред Вишим судом у Београду, када је ослобођен оптужбе за кривично дело несавестан рад у привредном пословању.

Виши суд је у данас издатом саопштењу навео да је Апелациони суд 21. јануара донео пресуду којом су одбијене жалбе тужилаштва и одбране а потврђена казна од три године затвора.
Суд је у првостепеној пресуди утврдио да је Ускоковић прибавио противправну имовинску корист у износу већем од 1,5 милиона динара.

Бивши директор Електродистрибуције Београд Бранислав Ускоковић ухапшен је 30. јануара 2002. године због сумње да је одговоран за злоупотребе у тој компанији.

Он је био оптужен за злоупотребу службеног положаја, противправно присвајање око 25 милиона динара, као и 35 кућа, станова и локала које је обезбедио себи и члановима уже породице током десет година колико је управљао ЕДБ-ом. У затвору је био до 18. марта 2002. године.

Након што је пуштен на слободу, Ускоковићу се губи сваки траг, па је за њим била расписана и потерница Интерпола.

Против Ускоковића и пет његових сарадника оптужница је била подигнута маја 2003. године али је на крају остао сам јер је један оптужени умро, други је ослобођен, док је против двојице поступак застарео.

Поново је притворен у мају 2005. године, након што се појавио на саслушању. Одсуство од три године и непојављивање пред судом Ускоковић је правдао здравственим проблемима.

Окружни суд га је осудио 2006. године на девет година затвора али је Врховни суд поништио пресуду октобра 2008. године и вратио суђење на почетак.

Врховни суд Србије је тада укинуо пресуду у осуђујућем делу за злоупотребу службеног положаја и несавестан рад у привредном пословању, док је у осталом делу пресуда преиначена и донета је одбијајућа због наступања апсолутне застарелости.

Након тога, тадашње Окружно јавно тужилаштво у Београду је септембра 2009. године изменило оптужницу стављајући оптуженом на терет извршење злоупотребу службеног положаја и несавестан рад у привредном пословању.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије