четвртак, 03.02.2011, 10:51 -> 12:26
Неминовно поскупљење хлеба
Пекари раде са губитком и хлеб мора да поскупи, рекао за РТС председник Уније приватних пекара Зоран Пралица. У супротном око 85.000 радника који раде у производњи те намирнице било би угрожено, навео Пралица.
Почетак године обележиле су готово свакодневне информације о поскупљењима, па је најава да ће хлеб ускоро поскупети изазвала највише реакција.
"Пекари раде са губитком, а хлеб је требало да поскупи још крајем октобра или почетком новембра прошле године, али је то одложено", рекао је гостујући у Дневнику РТС-а председник Уније приватних пекара Зоран Пралица.
"Сада су се стекли услови и мора доћи до корекције цене хлеба, а Србија је земља која има најнижу цену хлеба у региону", навео је Пралица.
Према његовим речима, не зна се тачно колико би поскупљење могло бити, али се претпоставља да би нова цена могла бити око 55 динара. Пралица је рекао да од производње хлеба живи око 85.000 људи и они би били угрожени, уколико до поскупљења не дође.
"Обзиром на то да на цену хлаба утиче 45 ставки, оне показују да до поскупљења мора доћи, јер је даља производња неисплатива", рекао је Пралица.
Председник Уније приватних пекара је додао да када је поскупљење пре пар месеци одложено, цена брашна је тада била око 17 динара, а сада је 40.
"Понуђено поскупљење је компромис", рекао је Пралица и нагласио да би реала цена хлеба била већа и од 55 динара. Према његовим речима, цена хлеба ипак неће у свим градовима бити иста.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар