ШИК Копаоник запослио 45 радника

Министарство економије ће Шумарско-индустријском комбинату "Копаоник" дати новац за куповину модерних машина за производњу лесонита, рекао Млађан Динкић. Министар у Куршумлији уручио 45 уговора о раду новим радницима те фирме.

Шумарско-индустријски комбинат (ШИК) "Копаоник" из Куршумлије запослио је 45 радника. Министар економије Млађан Динкић је по уручивању уговора о раду новим радницима, рекао је да ће Министарство дати још новца за куповину модерних машина за производњу лесонита у тој фирми.

Динкић је казао да је пре него што је "Симпо" преузео дрвни комбинат "Копаоник", ситуација у том предузећу била "ужасна" и додао да је Министарство економије "Симпу", као кључном стратешком партнеру у комбинату одобрило осам милиона евра за обнову фабрике лесонита.

"Врло је важно да смо покренули 'Копаоник' и веома сам задовољан оним што је 'Симпо' урадио за ових неколико месеци. Ово што смо данас видели да је урађено, не може се мерити никаквим новцем, то је повратак поверења у живот овог целог краја", казао је Динкић.

Од марта ове године, применом модела компаније "Симпо", у дрвном комбинату "Копаоник" обновљена су четири погона и запослено више од 270 радника.

Председник "Симпа" Драган Томић рекао је да се та компанија годинама бави опоравком пропалих предузећа и да је до сада опоравила петнаестак предузећа у Србији на исти начин као и "Копаоник".

"Тај модел требало би да постане рецепт за обнову српске привреде, односно индустрије. Иако је 'Копаоник' један од најтежих пројеката, сигурно ћемо постићи успех", казао је Томић.

Он је оценио и да дрвна индустрија Србије има перспективу за развој и да "Симпо" има пројекат који предвиђа да се направи "балкански бренд" у пласману намештаја.

"Уколико будемо добили подршку на економском нивоу, по тржишним принципима, 'Симпо' ће бити озбиљна фирма која омогућава читавој дрвној индустрији Србије да пласира производе на Балкану и југоистоку Европе", казао је Томић.

Динкић је и Томић су обишли и радове на реконструкцији погона Лесонит, где је у току ремонт и инсталирање нове опреме неколико шведских произвођача.

Радници "Копаоника" су две седмице у јануару држали у блокади магистрални пут Ниш-Приштина захтевајући да се покрене производња у фабрици која је била неуспешно приватизована.

Министарство економије Србије је потом нашло стратешког партнера - компанију "Симпо" из Врања која је преузела обавезу да покрене производњу у дрвном комбинату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво