Читај ми!

Када ће се Северна обилазница око Крагујевца повезати са Моравским коридором

У току је изградња Северне обилазнице око Крагујевца дуге око 22 километра, у коју држава улаже око 266 милиона евра. Обилазница ће повезати центар Шумадије са најважнијим путним правцима, попут Моравског коридора. Рок за завршетак обилазнице је 2027. година.

Процене су да сваки трећи Крагујевчанин вози аутомобил. Уз око 60.000 возила, теретњаке и шлепере, саобраћајни колапс у центру града је свакодневица. Проблем би требало да реши Северна обилазница око Крагујевца, која је почела да се гради крајем прошле године.

Планирана за брзину од 100 километара на час, градиће се по фазама. Увелико се ради на првих пет километара. Припрема се подлога, копају канали, граде насипи.

"Имамо обећање да ће већ током августа бити асфалтирана прва два километра. Обавеза извођача јесте да упоредо са извођењем радова на овој првој фази раде и припремају пројектно-техничку документацију за преосталих 17 километара брзе саобраћајнице", каже Дејан Ружић, заменик градоначелника Крагујевца.

Комплетан обилазница, за чију ће изградњу бити утрошено 194.000 камиона земље, имаће 25 објеката, мостова, надвожњака, подвожњака и пет петљи. Уз њу ниче и нова индустријска зона.

Преко је потребна Крагујевцу, јер заинтересованих инвеститора има, али не и слободног земљишта.

"Јако близу нам је и магистрални гасовод и друге потребне инфраструктурне инсталације, тако да ће индустријска зона бити опремљена у потпуности, близу града Крагујевца, лако ће се доћи до ње", каже градоначелник Никола Дашић.

Лакше ће се доћи и до посла, на који у Крагујевцу чека око 11.500 грађана. Од 2027, како је најављено, захваљујући Северној обилазници, кроз Крагујевац ће се путовати брже. Уз мање возила на градским улицама и чистији ваздух.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара