Читај ми!

Мастеркард и ОТП банка у иницијативи пошумљавања широм света

Са више од 46.000 отворених пакет рачуна и активираних мобилних новчаника за мање од три месеца, клијенти ОТП банке допринели су настанку нових шума у оквиру коалиције Priceless Planet, инцијативе коју реализује компанија Мастеркард. Kлијенти ОТП банке, као једине банке у Србији која подржава овај велики пројекат пошумљавања планете, у протекле три године утицали су на настанак нових шума, и то са скоро 80.000 стабала широм света.

У сарадњи са организацијом Conservation International и World Resources институтом, Priceless Planet коалиција има за циљ да засади 100 милиона стабала и на тај начин допринесе смањењу последица климатских промена.

Сви клијенти ОТП банке коју су до краја овог октобра активирали Apple Pay, односно Google Pay услугу или отвори Флуо, Практик, Престиж или Kласик пакет рачун постали су део највећег "зеленод друштва" на свету и помогли у очување биљног и животињског света.

Пошумљавање представља један од најефикаснијих и најисплативијих начина за борбу против климатских промена, а акцијом Мастеркарда планирано да се засади 100 милиона стабала на 18 локалитета широм света и то са посебним фокусом на примену најбоље научне праксе приликом идентификације нових пројектних локација и одабира одговарајућих врста дрвећа.

ОТП банка Србија је проглашена за Друштвено одговорну компанију године на традиционалној свечаној додели награда Српске асоцијације менаџера, као компанија која је у 2022. години показала изузетан допринос и одговорно понашање према друштвеној заједници.

Одрживост је у сржи пословања ОТП банке, о чему говори и чињеница да је тема прошлогодишњег издања Generator Zero пројекта била смањење карбонског отиска, тражени су пројекти и решења који ће допринети декарбонизацији и смањењу емисије штетних гасова, а Мастеркард је био један од партнера. Ово партнерство ће бити настављено и у новом издању Generator Zero конкурса које ће ускоро бити објављено.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара