Читај ми!

ОТП банка Србија и Mastercard настављају своју зелену мисију - нове шуме захваљујући Priceless Planet Coalition

ОТП банка Србија трећу годину заредом учествује у глобалној иницијативи Priceless Planet Coalition компаније Mastercard. У сарадњи са Conservation International и World Resources Institute, Priceless Planet Coalition има за циљ да засади 100 милиона стабала и на тај начин допринесе смањењу последица климатских промена.

За сваког клијента који до 31. октобра активира Apple Pay, односно Google Pay услугу или отвори Флуо, Практик, Престиж или Класик пакет рачун у ОТП банци, биће засађено једно дрво чиме ће постати важан актер у мисији за здравију Планету и очување биљног и животињског света.

Према речима Вука Косовца, члана Извршног одбора ОТП банке Србија за послове са становништвом и развој дигитала, за ову банку раст није потпун уколико не подразумева одговоран однос према природним ресурсима.

Указује да су зелена транзиција и посвећеност одрживом пословању међу кључним стратешким опредељењима ОТП банке.

"О томе сведочи и чињеница да је пре две године наша банка била прва у Србији која се прикључила глобалној иницијативи компаније Mastercard. Као и недавно завршен конкурс Генератор ЗЕРО, али и све остале иницијативе које предузимамо кроз учешће у коалицији дајемо допринос у наставку борбе против негативних последица климатских промена и смањењу карбонског отиска. Како би наша подршка била још снажнија а како би се све оно за шта се залажемо ширило, ове године желимо да додатно мотивишемо клијенте да постану део ове иницијативе, нудећи им могућност да прихвате једно од бројних практичних решења наше банке. У знак захвалности, ОТП банка Србија ће за сваког од њих посадити једно дрво и на тај начин, заједно са њима, допринети садњи 100 милиона стабала – што је крајњи циљ Planet Coalition мисије", изјавио је Косовац.

Сви који желе да се укључе у ову зелену иницијативу довољно је да у ОТП банци активирају Apple Pay и Google Pay услуге или да отворе Флуо, Практик, Престиж или Класик пакета рачун. Постојећи корисници могу да изврше и замену пакета који већ користе актуелним Престиж пакетом. На тај начин, добиће нижу накнаду за електронско плаћање, путно осигурање за себе и своју породицу, приступ бизнис клубовима на одабраним аеродромима уз Mastercard® Platinum дебитну картицу, ApplePay или Google Pay услугу, као и могућност умањења месечног одржавања пакета за 50 или 100 одсто.

"Решавање климатских промена је задатак за цело друштво. Имајући у виду ургентност најновијих података о брзини климатских промена, крајње је време да се ујединимо у борби са изазовом који утиче на свакога од нас на планети", истакла је Јелена Ристић, директорка за тржишта Србије, Црне Горе и БиХ у компанији Mastercard, и додала:

"У сржи Mastercard пословања је глобална мрежа која обухвата банке, владе, трговце и потрошаче и управо је та повезаност оно што Priceless Planet коалицију чини другачијом и ефикасном јер онда када ујединимо снаге и могућности, можемо брже да скалирамо пошумљавање и иницијативе за заштиту животне средине. У име компаније Mastercard, хвала нашем дугогодишњем партнеру, ОТП Банци, на препознавању значаја овог програма, као и на посвећености и спремности да заједно градимо одрживу будућност".

Пошумљавање представља један од најефикаснијих и најисплативијих начина за борбу против климатских промена. Зато ОТП банка и Mastercard позивају све који "знају да виде шуму од дрвета" да се придруже овој глобалној зеленој иницијативи како би удруженим снагама засадили 100 милиона стабала на 18 локалитета широм света.

Више о програму Mastercard Priceless Planet Coalition и понуди ОТП банке на Када знаш да видиш шуму од дрвета

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије