Читај ми!

Српска асоцијација менаџера доделила награде, Небојша Матић менаџер године

Српска асоцијација менаџера доделила је годишње награде дванаести пут. На гала вечери у Центру "Сава" за менаџера године проглашен је Небојша Матић, директор "Микроелектронике". Марко Јовановић из "Комтрејда" је млада нада пословне заједнице. Компанија "Нелт" је најпожељнији послодавац године, док је у категорији Друштвено одговорне компаније победник "Нордеус" фондација. Игор Јурић и Миодраг Костић су добитници специјалних признања за систем "Пронађи ме" и оснивање "Палате науке".

Српска асоцијација менаџера броји 540 чланова. Вечерас су половину званица чиниле жене. У пословима вођења компанија доказују да су и више него равноправне са мушким колегама. Асоцијација их охрабрује да буду више присутне у јавности.

Секретар Српске асоцијације менаџера Јелена Булатовић каже да су жене и иначе одговорније, и да има много мање проневера које чине жене.

"Због те велике одговорности, жене ће ретко прихватити да гостују негде или учествују на панелима, да буду прво лице фирме ако не сматрају да су довољно оснажене", истиче Булатовићева.

Корона, сукоб у Украјини, а затим поскупљења енергената и хране били су изазови у протекле две године и за светску али и домаћу економију.

Изазови су део посла, па су српски менаџери преузели слоган "Одговорни за будућност".

Да би имали предвидљиву будућност, регион мора да има мир и политичку стабилност.

"Предвидивост и стабилност су предуслови за сваки развој. Имали смо инфлацију, која је у протекла два месеца, према статистичким подацима, пада. Морамо да сачекамо дужи период да извучемо закључке, али каматне стопе су јако високе у претходном периоду, што утиче на нове инвестиције, кредитно задуживање привредних субјеката, тако да ће привреда идуће године бити конзервативнија", каже председник Српске асоцијације менаџера Михајло Јанковић.

Свечаност су увеличали и менаџери из региона, који постаје познат по све значајнијим фирмама.

петак, 12. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво