Читај ми!

Снежана Коцановић хоби претворила у успешан посао

Крагујевчанка Снежана Коцановић лансирала је модни бренд, креирајући уникатну и јединствену гардеробу, најпре за своју старију ћерку, а онда је љубав према стварању и свој хоби развила у успешан посао. Млада предузетница је у томе успела захваљујући донацији Европске уније преко програма ЕУ ПРО.

Након породиљског боловања, пре седам година Снежана је осталае без посла у здравству. Свој пут успешне предузетнице започиње на маминој шиваћој машини, а затим на кредит купује још једну чиме проширује свој асортиман уникатних пешкира, баде-мантила и тренерки. Њен мали бизнис прераста у озбиљну производњу 2019. године, када конкурише и добија бесповратна средства Европске уније.

"Прича се сада уозбиљила, имамо и озбиљније купце,имамо и хотелски програм и као нови производ шијемо постељину", каже Снежана Коцановић, предузетница.

У јуну уследио је позив из ЕУ да се као једна од најуспешнијих предузетница пројекта нађе на билбордима свих градова у Србији.

"То је била јако велика част јер су они препознали мој труд, рад и квалитет. Испоштовала сам све у гарантном року, запослила сам радницу, фирма напредује", каже Снежана.

Мама је осмогодишње Хелене и двогодишње Ивоне које са задовољством носе гардеробу коју им она шије - а воле и да помогну.

"Ја ћу да завршим школу и факултет, али ћу увек да помажем мами, мој хоби ће увек бити шивење", каже Хелена.

У међувремену, Снежана је имала понуду да поново буде медицинска сестра, али то није прихватила.

"Никада се не бих вратила здравсту, остаћу у предузетничким водама у шивењу, везу, и препоручила бих свима да се осмеле да уплове у те воде јер ви када радите нешто од срца и за себе свакако се труд види", каже Снежана.

У плану има да прошири број запослених. А како је у склопу пројекта обавезни део и друштвено одговорна активност предузећа, Снежана донира крагујевачким обдаништима, пешкире са логом вртића.

понедељак, 26. фебруар 2024.
12° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво