Читај ми!

Први српско-амерички економски форум у Лас Вегасу – подстицај ангажману дијаспоре на јачању односа

Српско-амерички економски форум први пут се одржава у Лас Вегасу, а отворио га је амбасадор Србије у САД Марко Ђурић.

Марко Ђурић је у уводном обраћању истакао да Србија види велики потенцијал за јачање веза са пословним круговима у америчкој савезној држави Невади која је домаћин форума, као и да раширених руку очекује све партнере у реализацији будућих успешних подухвата.

Навео је и да је економска сарадња Србије и САД од посебног значаја, а да се позитиван допринос даљем развоју пословних и привредних односа већ рефлектује кроз саме учеснике скупа, наводи се у саопштењу амбасаде Србије у САД.

Званичници савезне државе Неваде и града Лас Вегаса уручили су амбасадору Ђурићу признање којим се изражава захвалност Амбасади Републике Србије у Вашингтону за допринос промоцији и јачању трговинских, туристичких и инвестиционих веза, као и свеукупне сарадње две земље.

Како се наводи, први Српско-амерички економски форум у Лас Вегасу у организацији Стратешке европско-америчке лиге (СЕАЛ) одржан је на тему подстицаја ангажмана дијаспоре на јачању билатералних економских односа.

Поред представника Привредне коморе Србије, Министарства науке, технолошког развоја и иновација, БИО4 Kампуса и Нишког кластера напредних технологија, догађај је окупио представнике америчких фирми које су прошле године посетиле Србију у оквиру трговинске мисије Министарства трговине САД, Америчке привредне коморе, српско-америчких компанија, као и бројне представнике српске дијаспоре из Неваде и околних америчких савезних држава, закључује се у саопштењу.

среда, 21. фебруар 2024.
9° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво